Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Lochneská příšera

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Ostatní > Lochneská příšera
 
Titulek: Lochneská příšera
Datum vložení: 5.5.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Lochneska připlouvá
Psal se rok 1934, když uznávaný londýnský chirurg Robert Wilson projížděl v autě se svojí přítelkyní kolem jezera Loch-Ness, aniž by tušil, že následujících několik minut změní jeho život. On i jeho přítelkyně samozřejmě slyšeli o tom, že před rokem tu manželé Spiceovi při jízdě autem málem vrazili do podivného velké tvora šinoucího se přes cestu. Byla to událost, která odstartovala loveckou horečku, doktor Wilson ale nevěřil tomu, že by zrovna on měl to štěstí a zažil něco podobného. Vtom ale jeho přítelkyně vykřikla překvapením. ,,Můj bože, to je ta příšera," vydralo se jí z úst a oči sledovaly jezero. Na hladině se něco pohybovalo a zanechávalo to za sebou zčeřenou brázdu. Z vody vyčníval dlouhý krk a jeho výška dokazovala, že se jedná o velkého tvora. Doktor Wilson okamžitě dupnul na brzdy a protože měl sebou fotoaparát, tvora vyfotil. Tak vznikl snímek, který podpořil tvrzení manželů Spiceových a rozpoutal kolotoč podvrhů, vtípků a amatérských i přísně vědeckých pokusů o odhalení pravdy. Jezero Loch-Ness se stalo nejznámější destinací Skotska, k níž ročně proudí tisíce turistů s připravenými fotoaparáty a kamerami. Všichni doufají, že to budou právě oni, kdo definitivně odpoví na otázku, co se skrývá v temných hlubinách jezera.

Tajemná hlubina
Každý, kdo hledá pravdu o příšeře z jezera Loch Ness se musí nejprve připravit na setkání se samotným jezerem. Nad jeho temnými a zakalenými vodami se střídají mlha a těžké mraky, počasí je tu extrémně proměnlivé a voda má po většinu roku teplotu kolem jednoho stupně nad nulou. To není prostředí vhodné pro mnoho živočichů, natož pro člověka, který se rozhodl dnem a nocí zkoumat tuto vodní masu. Jezero Loch-Ness je 35 kilometrů dlouhé, 1,5 km široké a hluboké kolem 220 metrů. Dost místa na to, aby se tu mohl skrýt tvor, který nemá rád společnost. Řada výzkumů navíc potvrdila, že dno jezera je pokryto několika jeskyněmi a že jezero je (nebo bylo) možná spojeno i s mořem. Je možné, že sem před několika tisíci lety při vzniku jezera pronikla skupinka tvorů a když se za nimi cesta uzavřela, zabydlela se tu. A nebo připlouvají z hlubin oceánu dodnes. Není divu, že hledání Lochnesky připomíná hledání jehly v kupce sena.
Lochneska je záhadný živočich,který se objevuje ve skotském jezeře Loch Ness. Podle svědků by tento živočich měl být velký asi 15-20 metrů,tří metrovým krkem a výrůstkem ve tvaru rohu na hlavě. Někteří pozorovatelé uvádějí také dlouhé tmavé chlupy na částech těla. O jeho výskytu se vedou dlouhodobé spory, stejně jako o přesném druhovém zařazení. Jisté však je, že jde o jeden z nejčastěji zkoumaných druhů záhadných tvorů.
800 kilometrů od Londýna, ve skotském hrabství Inverness se nachází jezero Lochness. A v něm už 2000 let přežívá záhadný tvor.





Hodnocení: (hodnotilo 144 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info