Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

King Stephen

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > King Stephen
 
Osobnost: King Stephen Edwin
Datum vložení: 14.7.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Stephen Edwin King se narodil roku 1947 v městečku Portland ve státě Maine, USA. On a jeho bratr David prožili většinu svého dětství mezi Fort Wayne v Indianě (kde žila rodina jejich otce) a Massachutsetts v Maine s jeho matkou a její rodinou. Nakonec se bratři usadili u jejich matky v Durhamu ve státě Maine, kde chlapci navštěvovali školu. Vychovávala je hlavně jejich matka, otec jednoho krásného dne odešel pro balíček cigaret a už se nikdy nevrátil. King dokončil střední školu v roce 1966, poté odešel na universitu v Oronu v Maine. Na koleji poznal svoji budoucí manželku Tabishu Spruce, oba spolu pracovali v knihovně ve Folger Campus. V roce 1970 King dokončil studia a o rok později se oženil se slečnou Tabishou. King nemohl nikde najít práci jako učitel a spolu s Tabishou žily z toho co vydělal jako laborant v průmyslové prádelně a z Tabishiných studentských půjček a úspor. Příležitostně King prodal nějakou krátkou povídku, která přinesla nějaké peníze. Bylo to však až po mnoha odmítnutích za strany vydavatelů. Jeho první publikovaná povídka se jmenovala "I Was a Teenage Grave Robber" (Byl jsem mladý vykradač hrobů) která vyšla v časopise "Comics Review" v roce 1967. Tvrdá práce a nepřetržité psaní se nakonec vyplatilo, King začal vydávat povídky častěji , hlavně v pánských časopisech. Později vyšlo mnoho z nich ve sbírce "Night Shift " (Noční směna). Stephen King začal v roce 1971 učit na vysoké škole v Hamden Public ve státě Maine. Psal po večerech a o víkendech. Stále produkoval krátké povídky a romány. Žádný z románů však nebyl přijat k vydání, až do jara kdy se mu to konečně podařilo s románem "Carrie". Román "Carrie" přinesl Kingovi finanční úlevu a umožnil mu odejít ze školy a věnovat se plně jen psaní. "Carrie" byl obrovský úspěch a následující dlouhý seznam románů a povídek udělal brzy jméno Stephen King známé po celém světě.





Hodnocení: (hodnotilo 19 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info