Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Robben Arjen

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Robben Arjen
 
Osobnost: Robben Arjen
Datum vložení: 11.5.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Arjen Robben
Přestože se Arjen Robben dvakrát dostával z nepříjemného zranění, na mistrovském titulu Chelsea, prvním po padesáti letech, měl obrovský podíl. Robben přinesl přesně to, pro co ho vedení Chelsea získalo. Jenže zanedlouho se zranil. Až na začátku února roku 2005 se Robben uzdravil.
Příchod do Londýna nebyl snadný. V lednu roku 2004 se sešel s vedením klubu v doprovodu svého otce Hanseho. Ten tehdy tvrdil, že syn půjde do Londýna jen přes jeho mrtvolu. Chelsea pro něj ztrácela filozofii a dlouhodobou strategii, jen rozhazovala peníze a kupovala, koho si usmyslela. Zato v Manchestru United čekala Robbena role nástupce Ryana Giggse, o jeho fotbalový růst by tam bylo postaráno.
Jenomže nizozemskému klubu PSV Eidhoven se návstěva Robbena v Manchestru United nelíbila, a už vůbec se mu nelíbila cena, kterou anglický klub navrhoval. 5 milionů liber? A tak se dohry vložila Chelsea, pro niž nejsou peníze problém. Přestupová cena se vyšplhala na 12 milionů liber a Robben dostal nabídku na gáži, o jaké se mu nesnilo.
Sám fotbalista s odstupem času říká, že si vybral dobře. Před klubem s velkou minulostí dal přednost klubu s velkou budoucností.





Hodnocení: (hodnotilo 2 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info