Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Winton Nicholas

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Winton Nicholas
 
Osobnost: Winton Nicholas
Datum vložení: 28.10.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Nichols Winton
(*1909)
Nicholas se narodil rodičům německo-židovského původu v Anglii. Měl dva sourozence. Wethemerovi (později Wintnovi) byli vyloučeni ze Židovské komuny. Rodiče daly Nicholase pokřtím, tím se jakoby zřekly židovské víry. Nicholas a jeho bratr Robert byli posláni na vyšší střední školu. Později Nicholas přemluvil rodiče, aby mohl roku 1923 odjet na internátní školu ve Stownu. Winton si vždy přál létat. Začal tedy navštěvovat hodiny v severním Londýně a v roce 1933 získal kvalofikaci pilota. Později vstoupil do RAF - anglického královského letectva. O pár let déle musel odejít, protože jeho zrak na pilota byl slabý. Tak se jaho dalším koníčkem stal šerm. Od poloviny třicátých let dvacátého století k nim začali chodit příbuzní, kteří utíkaly z Německa před nacizmem. V tu chvíly si začal Nicholas uvědomovat skutečnou situaci a nebezpečí, které hrozí Židům.





Hodnocení: (hodnotilo 28 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info