Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Vondráčková Lucie

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Vondráčková Lucie
 
Osobnost: Vondráčková Lucie
Datum vložení: 6.5.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Lucie Vondráčková se narodila 8. března 1980. Vyrůstala se svou matkou, překladatelkou Hanou Sorrosovou, otcem, hudebníkem Jiřím Vondráčkem a bratrem Davidem. Od malička se věnovala mnoha koníčkům (tanec, balet, step, zpěv a studium cizích jazyků). Vystudovala Filozofickou fakultu, obor Kultorologie.

Poprvé se Lucie Vondráčková objevila v televizi v roce 1990, kdy jí režisér Ludvík Ráža obsadil do role v seriálu Území bílých králů. Po několika neúspěšných konkursech přišel zlom v roce 1992, kdy získala malou roli ve hře Saténový střevíček v Národním divadle. Od té doby začíná Lucie Vondráčková dostávat nabídky na další role. Hrála například ve večerníčku Království květin nebo ve známém seriálu Návrat Arabely. V roce 1992 začíná Lucie Vondráčková moderovat pořad pro děti a mládež Marmeláda. Dále si zahrála například ve filmu režiséra Juraje Jakubiska Nejasná zpráva o konci světa, hlavní roli ve slovenském celovečerním filmu Tu žijú levi nebo v úspěšném filmu Snowborďáci a v mnoha dalších. Diváci ji mohou vidět také v řadě pohádek pro děti.

Od roku 1993 se zapisuje do povědomí veřejnosti i jako zpěvačka, když vydala písničkové album pro děti Marmeláda, k němuž napsal hudbu její otec Jiří Vondráček. Za toto album obdržela zlatou a platinovou desku. Až do roku 2007 stihla Lucie Vondráčková vydat celkem osm alb. Po Marmeládě to byly Rok 2060, Atlantida, ze kterého pochází také hit Džíny, dále pak alba Malá mořská víla, The best of…, Manon, May day a Boomerang.

Lucie Vondráčková hraje také v muzikálech. Poprvé si zahrála v muzikálu Starci na chmelu. Jejím druhým muzikálem byl Excalibur, kde si zahrála roli Morgany. Muzikál Tajemství Daniela Landy mělo premiéru v roce 2005. Zde si zahrála hlavní roli Elišky a vysloužila si uznání nejen fanoušků, ale i kritiků.

Lucie Vondráčková má za sebou také řadu divadelních rolí. V roce 1997 nastoupila do divadla Rokoko. Zde hrála například slavnou Shakespearovu Julii. K dalším divadelním rolím Lucie Vondráčkové patří například Aňa ve Višňovém sadu, hrála v hrách Čarodějky za Salemu, Richard III, Bratři Karamazovi, Othello a dalších. Divadlo je její velkou láskou.

Lucie Vondráčková je bezesporu jednou z nejúspěšnějších českých hereček a zpěvaček. Za svou krátkou kariéru už toho stihla opravdu mnoho. Mezi její záliby patří četba, kino nebo posezení s přáteli. Plynule hovoří čtyřmi cizími jazyky.





Hodnocení: (hodnotilo 77 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Vondráčková Lucie Vondráčková, Lucie 139 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info