Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Cyrus Miley

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Cyrus Miley
 
Osobnost: Cyrus Miley
Datum vložení: 22.6.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Miley Ray Cyrus, rodným jménem Destiny Hope Cyrus, (* 23. listopadu 1992, Nashville, Tennessee) je americká herečka, zpěvačka a textařka. Je známá hlavně díky účinkování v Disney Channel sériích Hannah Montana. Po úspěchu seriálu, byl v říjnu 2006 vydán soundtrack, v němž nazpívala 8 písní. Její sólová hudební kariéra započla vydáním jejího debutového alba Meet Miley Cyrus, 23. června 2007, které obsahovalo její první top ten singl "See You Again". Její druhé album, Breakout, bylo vydáno 22. července 2008. Breakout je jejím prvním albem, které nemá nic společného s Hannou Montanou. Obě alba debutovala na prvním místě na Billboard 200. V roce 2008, účinkovala ve filmu Hannah Montana & Miley Cyrus: The Best of Both Worlds Concert.

Nadabovala také postavu Penny ve filmu Bolt a nahrála píseň "I Thought I Lost You", za kterou získala nominaci na Zlatý Glóbus. Poté účinkovala ve filmu, inspirovaného TV sériemi, Hannah Montana: The Movie, který měl premiéru 10. dubna 2009. V roce 2008 byla v časopisu Time zařazena mezi 100 nejvlivnějších lidí na světě. Časopis Forbes ji udělil 35. místo v žebříčku "Celebrity 100" s výdělkem 25 miliónů dolarů v roce 2008. V roce 2009 si polepšila a postoupila na 29. místo.

Narodila se v Nashvillu, v Tennessee 23. listopadu 1992 Leticii "Tish" (rozené Finley) a country zpěvákovi Billovi Rayovi Cyrusovým. Má 5 sourozenců. Její starší sourozenci Trace a Brandi jsou děti Tish z jejího předchozího vztahu, kteří byli adoptováni Billy Rayem, když byli velmi mladí. Trace je zpěvák a kytarista elektro-rockové skupiny Metro Station, zatímco Brandi hraje na kytaru na koncertech Miley a založila kapelu spolu s Megan Park, hvězdou z The Secret Life of American Teenager. Má také staršího nevlastního bratra, Christophera Codyho, z otcova předchozího vztahu, dále má mladšího bratra Braisona a mladší sestru Noah, která je také herečkou. Jedná se o vnučku politika Rona Cyruse.

Rodiče jí dali jméno Destiny Hope, protože věřili, že by mohla dokázat velké věci. Později dostala přezdívku "Smiley", protože se jako malá stále smála. Navštěvovala Heritage Middle School, kde byla roztleskávačkou. V současné době navštěvuje školu Options For Youth a učí se svým soukromým učitelem na natáčení jejího seriálu. Vyrostla na farmě jejích rodičů mimo Nashville, kde navštěvovala kostel The People's Church.





Hodnocení: (hodnotilo 25 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info