Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

mendes shawn

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > mendes shawn
 
Osobnost:
Datum vložení: 30.3.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Shawn Peter Raul Mendes (* 8. srpna 1998 Toronto, Ontario, Kanada) je kanadský zpěvák. V roce 2012 začal získávat úspěch po nahrání několika coververzí písniček na svůj účet v aplikaci Vine. Následující rok si ho všiml manažer Andrew Gertler z Island Records a získal nahrávací smlouvu.

Jeho první vydaný singl „Life of the Party“ získal velký úspěch zejména v Kanadě, ale také mezinárodně. Po singlu následně vydal EP a studiové album, po kterém vyrazil na sólovou tour.

Na svém Youtube kanálu měl v říjnu 2021 okolo 28,5 milionů odběratelů.

Život
Narodil se v kanadském Torontu, kde vyrostl na předměstí Pickering. Je synem Karen, realitní makléřky a Manuela, businessmana. Jeho otec má portugalské předky[1] a jeho matka anglické. Má také sestru Aaliyah, které je 18 let.


Kariéra
V roce 2013 začal nahrávat své coververze písniček na aplikaci Vine a získal miliony zhlédnutí a s tím spousty fanoušků. Manažer Andrew Gertler objevil Shawna na internetu v lednu 2014, přivedl ho do Island Records a následně s ním podepsal nahrávací smlouvu.[2] V červnu 2014 vydal singl „Life of the Party“. Je nejmladším umělcem, který debutoval v TOP 25 s debutovou písničkou v žebříčku Billboard Hot 100, kde se umístil na místě 24 v 15 letech.[3]

Vyjel na turné MagCon Tour, po boku dalších mladých internetových senzací jako Cameron Dallas, Jack & Jack a dalších.[4] Jako předzpěvák vyrazil na turné Austina Mahoneho.[5] Své debutové EP vydal v červenci. V roce 2014 získal cenu Teen Choice Award v kategorii Internetová hvězda v oblasti hudby.

V roce 2015 následovalo vydání jeho prvního studiového alba, Handwritten, album obsahovalo nejznámější singly „Life of the Party“, „Something Big“, „Stitches“ a „I Know What You Did Last Summer“, které nahrál s Camilou Cabello.

V září 2016 bylo vydáno jeho druhé studiové album s názvem Illuminate. Album obsahovalo známé singly, „Treat You Better“, „Mercy“ a „There's Nothing Holdin' Me Back“.

Jeho posledním vydaným albem je Shawn Mendes , fanoušky nazýván SM3. Album obsahuje známé písně „In my blood“, „Nervous“ a „Lost in Japan“.

Shawn Mendes byl v roce 2018 nominován na cenu Grammy Awards v kategorii Song of the year a Best pop.





Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info