Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Rožek Filip

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Rožek Filip
 
Osobnost:
Datum vložení: 19.9.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'

Filip Rožek (* 24. května 1976, Praha) je český spisovatel, scenárista a televizní producent. Proslavil se knihou „Gump – pes, který naučil lidi žít“, která získala v roce 2020 Cenu čtenářů ve výročních knižních cenách Magnesia Litera. Kniha byla vydána v roce 2019 a následně byla zfilmována režisérem F. A. Brabcem v roce 2021.

Rožek se již od střední školy věnoval kreativní tvorbě. V roce 1994 nastoupil do oddělení produkce TV Nova, kde pracoval jako dramaturg a později se podílel na vývoji nových formátů. Během své kariéry spolupracoval také s dalšími televizními stanicemi, jako je TV Prima a Česká televize, a připravoval mimo jiné pořady o zvířatech.

V roce 2016 spoluzaložil organizaci Se psem mě baví svět, která se zaměřuje na pomoc opuštěným a týraným psům. Filip Rožek se dlouhodobě angažuje v ochraně zvířat a jeho tvorba je tímto tématem silně ovlivněna. Má dceru Natálku, která se rovněž zajímá o ochranu zvířat a inspirovala postavu Naty Jahody v knize „Gump – pes, který naučil lidi žít“​






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz