Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Moje ideální představa o studiu na VŠ - úvaha

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Sloh > Úvahy o studiu na VŠ > Moje ideální představa o studiu na VŠ - úvaha
 
Titulek: Moje ideální představa o studiu na VŠ - úvaha
Datum vložení: 24.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Moje ideální představa o studiu na VŚ je taková, že by snaha všech zúčastněných měla vést k jedinému cíli a tím je vzdělanost. To se týká jak pedagogů tak studentů a dalších pracovníků školy. Z pohledu studenta je důležité si uvědomit, že má jedinečnou možnost setkat se zkušenými lidmi, kteří mají mnoho vědomostí a proto by k nim měl cítit respekt. Naopak kantor by neměl zapomenout na to, že nejen učí, ale také vychovává a je vzorem pro své studenty.
V celém školství je nutné, alespoň já si to tak představuji, zvýšit odbornost. Toho lze dosáhnout studiem, praxí ale i exkurzemi do jiných prostředí (zahraniční pobyty, návštěvy různých institucí a organizací). Dále je důležité finanční pokrytí celé věci. Na tom by se měli podílet jak různé soukromé subjekty ať už jednotlivci nebo firmy ale také stát jako garant vzdělávání.
Ideální studium si ale především vytváří student sám. Svou snahou a pílí dozvědět se něco navíc nad rámec skript. A proto ve finále nerozhoduje ani tak materiální stránka věci jako spíše přesné cíle, které si vytyčí. A když se jich bude držet tak zvítězí.
Na závěr chci zmínit, že škola je nejen "základem života" ale také možností potkat nové a zajímavé lidi a navázat s nimi přátelství třeba až do konce života.





Hodnocení: (hodnotilo 52 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info