Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Moje ideální představa o studiu na VŠ

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Sloh > Úvahy o studiu na VŠ > Moje ideální představa o studiu na VŠ
 
Titulek: Moje ideální představa o studiu na VŠ
Datum vložení: 30.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Moje ideální představa o studiu na VŠ je taková, že získám hlubší vzdělání v oboru, který mě skutečně zajímá.
Nepředstavuji si, že budu chodit do školy, která bude vyhlížet honosně a bude mít to nejdražší vybavení. Vždyť, přiznejme si, v tom se vzdělání neskrývá.
I ten sebelepší počítač nikdy nemůže nahradit znalosti získané od inteligentního a vzdělaného člověka, který ví, jak nejlépe své vědomosti předávat svým studentům, a který si k nim dokáže při studiu najít cestu nejen jako kantor, ale ukáže se i jako rovnocenný partner.
S takovým profesorem se určitě spolupracuje lépe a také daleko snadněji od takového člověka budete vnímat nejen probíranou látku, ale i případné výtky. Mezi studenty a jejich učitelem by měla platit vzájemná úcta i pochopení.
Vždy záleží především na přístupu jak studujících, tak i pedagogů. Jestliže tedy nalezneme společnou cestu, bude vše v pořádku.
Investovat by se tedy mělo hlavně do kvalitních profesorů, rozhodně více, než do vybavení. Tato investice se bezpochyby dobře zúročí. Studium není o přepychu, ale především o lidech. Také pedagoga by jeho zaměstnání mělo naplňovat, pokud by do práce chodil s nechutí, jistě by se to odrazilo i ve výuce.
Záleží pouze na tom, zda člověk studovat chce, ne na jak drahé židli sedí, ani jestli píše zlatým perem nebo obyčejnou propiskou nebo do notebooku.
Ohlédněme se za sebe – do historie. Do doby, kdy neexistoval internet, ba ani počítač, dataprojektor, scanner apod.
Za vlády, nejstaršího syna Jana Lucemburského a Elišky Přemyslovny, Karla IV. zaznamenala naše země obrovský rozvoj a vůbec k tomu nebylo potřeba dnešních novodobých prostředků.
Stejně tak žák, A. Verrochia Leonardo da Vinci, předběhl svými díly i vynálezy svoji dobu, aniž by měl k dispozici výpočetní techniku.
Řecký filozof Sókratés ke svým filozofickým úvahám potřeboval pouze své přátele a žáky a i tak se jeho myšlenky uchovaly do dneška, aniž by napsal jediný spis.
Vědomosti i moudrost se penězi opravdu získat nedá.
Lhala bych, kdybych tvrdila, že bych ráda chodila do školy, kde bychom seděli na zemi a obklopovaly by nás jen holé zdi. Technické vybavení je také důležité, nejen že nám usnadňuje práci, ale v dnešní době by se dalo říci, že už je i nepostradatelné. Jen jsem chtěla upozornit na důležitější hodnoty jako je cílevědomost, upřímnost, úcta a pokora, která se právě v dnešním uspěchaném světě z našich životů pozvolna vytrácí.





Hodnocení: (hodnotilo 31 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info