Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

To by se zvěrolékaři stát nemělo

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > To by se zvěrolékaři stát nemělo
 
Autor: James Herriot
Název díla: To by se zvěrolékaři stát nemělo
Datum vložení: 9.1.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Mladý veterinář James Herriot, který žije ve velkoměatě, dostane nabídkyü na práci, ketrá se neodmítá a přijme ji. Jede za prací do maloměsta Yorkshire. Čeká ho těžká práce asistenta üž zkušeného a velmi uznávaného veterináře Siegfrieda Farnona. Protže je tak velmi uctívaný a často zvaný do pohostinných domácností zdejších obyvatelů, jsou pro jamese začátky velmi těžké. Postupem času si lidé na něj zvyknou a příjmou hovelmi dobře.
Sspolu s Farnonovým bratrem Tristanem a hospodyní bydlí v domečku, který jim zároveň slouží jako ordinace pro méně nutné případy.
Mladý veterinář zažívá velmi příjemné chvilky plné naděje a radosti, ale také chvilku velice nepříjemné. Když se musí trmácet přes sklanaté kopce a rozbahněná pole farmářů, kteří zde velmi bohatě hospodaří. nebo mívá také velmi smutné případy, kdy musí utratit zvířata, kerým není pomoci.
Kniha je velmi poütavá, protože jí autor pojal jako svůj příběh a píše jí v prní osobě.





Hodnocení: (hodnotilo 216 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info