Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Správná Pětka

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Správná Pětka
 
Autor: Blytonová Enid
Název díla: Správná Pětka
Datum vložení: 26.1.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Správná Pětka
na ďáblových skalách
Spisovatel: Enid Blytonová
Vydavatelství: Egmont ČR
Město vydání: Praha
Rok vydání: 2000
Ilustroval: Stanislav Lajda
Hlavní hrdinové: Julián, Dick, George, Anna a pes Tim

V domě Kirinů bylo všechno obráceně. Pan Kirin dostal dopis, že má přijet dnes profesor Hairling se svým synem. Také má zároveň přijet i George, jejich dcera se dvěma bratranci a sestřenicí a paní Kirinová neví kam je všechny uložit. Nakonec po tom co dorazí ke Kirinům se rozhodne, že bude provizorně Julián s Dickem spát na půdě. Ovšem profesoři nesmí být rušeni a tak Správná pětka a syn
profesora Hairlinga Kutil se rozhodnou jet na Kutilův maják. Tam se setkají s jedním hodně starým pánem. Ten jim povídá o historii majáku. Také s ním jdou do jeskyně Lupičů. Zde potkají dva zloděje, o kterých zatím nevěděli. Jednou jdou do blízké vesnice a zapomenou zamknut maják. Mezi tím jim maják vykradou zloději a nakonec Správnou Pětku zamknou právě když jsou uvnitř. Tak Správné pětce nezbývá nic jiného než zapnout staré světlo majáku. To udělá rozruch ve vesnici. Přijede policie a vysvobodí je a dopadne zloděje a spravedlivě je potrestá.





Hodnocení: (hodnotilo 228 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info