Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Konrad

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Konrad
 
Autor: David Ferring
Název díla: Konrad
Datum vložení: 9.2.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Trilogie popisuje život jednoho Říšského hrdiny. Konrad je sirotek, který nezná svůj původ. Je otrokem jedné domácnosti až do doby, kdy zachrání život dceři místního velkostatkáře, který je zároveň vládcem vesnice. K záchraně mu pomůže jeho "dar". Jedná se o schopnost vidět na několik okamžiků budoucnost, díky níž vidí, co jeho sok udělá. Rozhodne se, že vesnici opustí. Chce sebou vzít i farmářovu dceru, do které se zamiloval. Ta odmítne. Když odchází, zaútočí na vesnici bestie a celou ji vyhladí. Zdrcen ztátou své lásky bloudí dlouho divočinou až se dostane do města. Zde mu zachrání život rytíř s přilbicí v podobě vlčí tlamy. Má dokonce i zuby vyřezané do špičky a tvář potetovanou tak, že vypadá jako vlk. Konrad se mu prodá do služby na pět let. Během těchto let se od něj a jeho žoldáků naučí ovládat všechny druhy zbraní. Pak se s rytířem vydají hledat starý trpasličí poklad. Přitom K. sám vyřídí celou gobliní armádu a má přitom nutkavý pocit, že je Sigmar. Ten se v životě ještě několikrát opakuje. Potom, co zjistí, že poklad již není, odchází hledat svůj osud v podobě bronzového rytíře. Najde jen jeho brnění a v něm kostru. Navlékne jej a zjistí, že nejde sundat. Brnění ho začne ovládat a vysvobodí až jakýsi pochybný čaroděj za pomocí experimentů s chaotitem. Sledem několika zvláštních událostí se K. dostane až do Altdorfu, kde zachrání město, Říši a možná celý svět. Opět má pocit, že je Sigmar.





Hodnocení: (hodnotilo 1 čtenář)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info