Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Zabiják trolů

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Zabiják trolů
 
Autor: Bill King
Název díla: Zabiják trolů
Datum vložení: 9.2.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
První kniha ságy z cestování Felixe Jaegera, syna Altdorfského kupce a neúspěšného absolventa Císařské univerzity, a trolobijce Gotreka Gurnissona. Felix se jednoho dne opije a slíbí trolobijci, že zapíše jeho hrdinskou smrt. Druhého dne o ničem neví, ale trpaslíci neberou sliby na lehkou váhu. Vydávájí se proto do Karaku Osmi vrcholů, což je bývalá trpasličí pevnost, která je teď obsazena skřety. G. si slibuje, že jich bude dost na to, aby umřel. Cestou do Karaku se uděje několik menších dobrodružství a Felix, který je sice mistrný šermíř, ale šerm zná jen z tělocvičny, nabývá cenné zkušenosti. V Karaku se potom setkají s Templářem a čarodějem, s kterými se jdou pokusit zabít trola chaosu. Trol je ale nesmrtelný a jediné co na něj platí je oheň. Jakmile na něj, ale čaroděj spustí ohnivá kouzla, trol ho zabije. Felix trola tedy poleje petrolejem a zapálí sám. Templář při boji zemřel a Felix si tak veme jeho meč, který se neničí a je pořád čistý. Mimoto má rukojeť ve tvaru dračí hlavy.





Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info