Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Honzíkova cesta

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Honzíkova cesta
 
Autor: Bohumil Říha
Název díla: Honzíkova cesta
Datum vložení: 21.3.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Příhody malého chlapce Honzíka, který se chystá na dobrodružnou cestu k babičce do Koníkovic. Docela se této cesty obává, protože má jet poprvé sám vlakem, ale nedá na sobě nic zdát, protože nechce aby si o něm maminka myslela, že je na to ještě malý.
Na nádraží ho čeká dědeček s pejskem - Punťou a odveze ho do jejich domku kde na něj čeká babička... Společně tady tráví několik dní. Také zde má spoustu kamarádů - větší kamarád Viktor, menší pihovatý kluk Ferda a děvčátko jménem Terezka, se kterými prožívá nejedno dobrodružství - například pouštění draků, cvrnkání kuliček, dokonce ho kamarádi, kteří už chodí do školy, pozvou ať se za nimi přijde podívat - ve škole se mu moc zalíbilo a už se těšil až tam bude také chodit.
Jednou se Honzíkovi podaří zatoulat v lese, když hledá kocoura, má veliký strach protože les je velice strašidelný, ale děti ho naštěstí najdou a jsou zase všichni pohromadě.. Nakonec přijede do Koníkovic maminka, na kterou se Honzík velice těšil, ale na druhou stranu se mu od babičky, dědečka, kamarádů a zvířátek odjet nechce. Ale nezbývá mu ni jiného a nakonec odjíždí s maminku domů.





Hodnocení: (hodnotilo 283 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Honzíkova cesta Říha, Bohumil 48 slov
Honzíková cesta Říha, Bohumil 107 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info