Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Marťanské písky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Marťanské písky
 
Název díla: Marťanské písky
Datum vložení: 16.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
50-ti letý spisovatel Martin Gibson se konečně rozhodl splnit si svůj sen, let do vesmíru. Zatím o něm jenom psal. Ovšem hned při startu ze Země omdlel. Nebyl to příliš slavný začátek, ale to neměnilo nic na jeho odhodláním. Nejdřív se musí zastavit na Měsíci, kde ještě musí projít posledními lékařskými testy, aby mohl nasednout na Ares, nový model lodi, který bude turisty převážet na Mars, kde lidé zatím vybudovali spoustu měst. Na palubě Aresu je zatím jen pět členů posádky a Martin Gibson, který zastupuje veškeré turisty na palubě, kterých tam má být při normálním provozu asi 500. Cesta probíhá úplně normálně, až na jedno překvapení, totiž, že Martin Gibson má 20-ti letého syna a to rovnou na palubě Aresu. Než se s tímto faktem stačí vypořádat, dorazí loď na Mars. Na Rudé planetě je pár vesmírných měst, z nichž největší je Port Lowell, kde ho uvítá sám ředitel Marsu se starostou. Během pobytu na Marsu Martin Gibson stačí objevit mimozemšťany, říct synovi pravdu a stihnout ho zasnoubit s ředitelovou dcerou Irene a spřátelit s jejím otcem. Zatím se ale na Marsu děje něco, s čím Země nesouhlasí. Nakonec na Marsu vyjde druhé slunce, z důvodů oteplení planety, aby na ní mohly začít růst rostliny, které by utvořily atmosféru s kyslíkem. Protože si Martin na Marsu najde přátele, tak se rozhodne tam zůstat i se svým synem.

Hodnocení:
Tato knížka byla posledním titulem A.C. Clarka a možná proto byla trochu slabší. Nebylo to vůbec napínavé a bylo vidět, že když autor popisoval vztah otce a syna, tak se pohyboval v cizích vodách a bohužel tomu bylo i v ostatních částech knížky. Opravdu se mi líbila jen kapitola o objevení mimozemšťanů, snad proto, že tam byla spousta černého humoru a napětí.





Životopis spisovatele: Arthur Charles Clarke
Hodnocení: (hodnotilo 10 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info