Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Střetnutí

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Střetnutí
 
Autor: Frank Peretti
Název díla: Střetnutí
Datum vložení: 16.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Obsah díla: Bernici zatkli kvůli tomu, že vyfotila Společnost pro vesmírné vědění. Marsahall za ni zaplatil kauci. Začal pronikat postupně do problému Omni Corporation a Společnosti pro vesmírné vědomí ze stránky lidské. Postupně shromažďoval důkazy proti nim. Ti oni byli: Alexander M. Kaseph, profesorka Langstratová, Alf Brummel, a prostě celé státní správa, kterou si vytvořila Omni Corporation (vystrnadili nepěknými způsoby bývalé úředníky z města a dosadili tam svoje). Hank Busche zjišťoval také, že se ve městě něco děje, ale na duchovní úrovni. Zjišťoval že ve městě je velký počet démonů. Po falešných obviněních se Marshall i Hank dostali do vězení. Sdíleli společnou celu. Mashall uvěřil v Boha. Řekli si vše co o případu věděli a spojili úroveň lidskou si úrovní duchovní. Lidé z Hankova sboru je nakonec osvobodili. Bernice s Kevinem a Susan zatím získali další potřebné důkazy a obvolali důležité státní organy, aby přijeli na Whitmorovu vysokou školu, kde bylo setkání Omni Corporation o koupi vysoké. Na výšce také bylo shromáždění Společnosti pro vesmírné vědomí, která kupní proces podporovala. Do jednání vtrhl Marshall, Hank a Susan. Hank a jiní věřící podporovali celou akci modlitbami. Generál se utkal se Silným a za pomoci modliteb ho porazil. Tal po dlouhém a urputné boji nad Baalem Rafarem také vyhrál, ale to na poslední chvíli díky modlitbám, které zorganizovala za pomoci Božího ducha Edith Dusterová. Nebeské vojsko zvítězilo, Marsahallovi se podařilo opět sjednotit svou rodinu a Hankovi sbor.
Myšlenky: Modlitba má neuvěřitelnou moc. Rozhoduje bitvy mezi nebeským a pekelným vojskem.
Jazykové zpracování: Tato kniha je napsána velmi čtivou formou. Skvěle se čte.

Ukázka:
… "Hogane, nemáte ani tušení, proti jaké moci se stavíte." … "Ba ne," odpověděl Marshall "V tom jste právě na omylu. Moc dobře vím, proti jaké moci se stavím. Během celé téhle záležitosti jsem se lecčemu přiučil a zbytek mi vysvětlil jedem můj přítel …"
Marshall otevřel dveře a vešel Hank - a s ním Krioni a Triskal, kterého tentokrát nevázal žádná rozkaz nebojovat.
Silný vyskočil, tlamu plnou křivolakých tesáků dokořán. Ostatní démoni se viditelně roztřásli …
Hodnocení: Román s vyjímečně pronikavým vhledem do duchovního boje a důležitosti modlitby. Poutavý, napínavý děj s dobrým spádem.

Vydavatelské poznámky: Copyright © LOGOS, P. O. Box 53, 180 00 Praha 8. Vydáno ve spolupráci s nakladatelstvím Křesťanský život, 735 43 Albrechtice 504. 1. vydání 1992.
Překladatel: Renata Ferstová
Doba a místo děje: Děj není časově přesně určen, ale odehrává se to asi na přelomu osmdesátých a devadesátých let dvacátého století.
Hlavní postavy:
: Marshall Hogan - silný, urostlý novinář nabitý elánem a podnikavostí, který před několika měsíci koupil Ashtonský věstník; přišel i s rodinou (on, manželka Kate a dcera Sandy) z New Yorku
Hank Busche - kazatel malého křesťanského sboru, který sem se svou manželkou Mary přišel také nedávno
Bernice Kruegerová - reportérka a fejetonistka Marshalla Hogana
Alf Brummel - velitel policie v Ashtonu
Kevin Weed - bývalý student na Whitmorově vysoké škole; nyní pracuje u dřevařů; bývalý přítel Susan Jacobsonové
Susan Jacobsonová - děvečka A. M. Kasepha. Alexander M. Kaseph - šéf Omni Corporation a Společnosti pro vesmírné vědění
Carmen - Marshallova nová sekretářka
Profesorka Langstratová - psycholožka
Edith Dusterová - věřící, členka Hankova sboru; velká modlitebnice
To jsou zatím postavy lidské, ale ještě tu jsou i postavy duchovní: Baal Rafar - démon, kníže Babylóna. Lucius - démon, kníže Ashtonu. Silný - démon, Rafarův nadřízený, pobočník Antikrista; sídlí v Alexandru M. Kasephovi. Tal - anděl, velitel nebeského vojska. Generál - anděl, Talův nadřízený. Guilo - anděl, Talův pobočník.





Hodnocení: (hodnotilo 18 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info