Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Svatopeterský jarmark

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Svatopeterský jarmark
 
Autor: Ellis Petersová
Název díla: Svatopeterský jarmark
Datum vložení: 16.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Další z případů brtatra Cadfaela, dtektiva v mnišské kutně, se začíná v předvečer červencového svátku svatého Petra. Do Shewsbury se sjíždějí kupci z celé Anglie a Walesu, aby nabídli své zboží na věhlasném jarmarku, který opatství pořádá každý rok a nad nímž má záštitu sám král Šrěpán. Radostné přípravya sváteční náladu však naruší zástupci místních cechů se starostou v čele- město je po loňském obléhání v neutěšeném stavu, a tak by se slušelo, aby klášter, jenž používá ochrany městské posádky, poskytl desetinu výtěžku z pronájmu stánků na opravu rozbitých ulic. Opat Raduflus však odmítne. Neshody mezi opatstvím a městem se nakonec vyhrotí, když starostův syn Filip vezme věc do svých rukou a jde o daň jednat přímo s trhovci. Ti se mu vysmějí a vzápětí vznikne rvačka - mistr Thomas Filipa udeří svou holí. Mladík přísahá svou pomstu a skutečně - v noci je mistr zavražděn. Bratr Cadfael má před sebou složitý případ.

Hodnocení:
Je to napínavá detektivka ze středověkkého prostředí, kterou byste si měli přečíst, když máte chuť na trochu napětí. Není to ani míoc dlouhé, takže nudit se opravdu nebudete, když autorka stihla dvě vraždy za 200 stránek.





Hodnocení: (hodnotilo 1 čtenář)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info