Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Amika hříbě k narozeninám

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Amika hříbě k narozeninám
 
Autor: Gisela Kautzová
Název díla: Amika hříbě k narozeninám
Datum vložení: 16.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Amika je výjimečný kůň. Zázračná klisna,říkají všichni.A nyní po 14 Letech skvělého závodění Má i ona právo na své první hříbě.Pan Armin Walenden Amice vybral krásného hřebce a ona se za ním brzy vydá. Jenže to se Frídě,dceři slavného Arminta Walenta nelíbí.Protože ona ví že Amika trpí na hřebce Aladina: vždy když se potkají,řehtají na pozdrav. Otec je neúprosný a tak Frída spřádá svůj odvážný plán.Když přijedou hosté aby koupili nějakého koně tak Frída svůj plán uskuteční. Vezme Aladina a vpustí ho do ohrady kde je Amika. Jenže hosté už odjíždějí a Aladin se od Amiky nechce odtrhnout a tak Frída běží za ošetřovatelkou Karlou.Všechno jí vysvětlí jenže otcovi se to nelíbí,že prý bude Hříbě malé.Už uběhlo několik měsíců a Frída má desáté narozeniny ale co nevidí v ohradě vedle Amiky leží bezbrané hříbě.Frída běží pro Karlu ať zavolá doktora,Protože se hříbě narodilo příliš brzy. Když všichni se běží podívat tak už je hříběti lépe,ale pro jistotu mu doktor dá injekci. Armin Walente řekl že to bude Amika II. Léta utíkají,Frída prospívá ve škole i na parkuru a sbírka trofejí vzrůstá.Avšak jedné noci se přižene divoká bouře, otevře se nebe, vzplane červená záře a osudy lidí i zvířat se náhle mění.Amika a její hříbata zahynou ale Amiku II. Nemohou na statku Finkenstein najít. Ostatní koně se za pár dní vrátí ale Amika II. Není k nalezení.Ale za nedlouho někdo zavolá že našli mrtvého koně a tak se tam Frídin otec vydá.Amika to není.Frída věří že Amika žije ale nikdo jí to nevěří a onemocní z toho osudného dne když hledala Amiku.Pořád se jí zdá že Amika žije. Frídě už se třináct a s kamarádkou Helou chvátá ze školy, aby stihla poslední představení ve městě. A tam Frída uvidí koně úplně stejného jako byla Amika. Ale náhle se ujisti když skákala přes překážky svým překrásným pohybem který zdědila po matce. Zazní gong že je přestávka a tak Frída běží do stáje.Proleze mezi tyčkami aby zjistila že je to Amika, jenže Frídu chytí a vyvedou jí ven ale ona se schová a když zazní gong a začne hrát hudba tak se Frída ujistí že ve stáji nikdo není a vkrade se k Amice.Frída začne falešně pískat a Amika zjistí že patří k Frídě. Ale hned to ošetřovatel Amiky zjistí tak začne Frídě nadávat ale Frídou proběhne taková zlost že mu začne vyprávět jak to bylo a že se ten kůň jmenuje Amika a že má na Amiku i papíry.Ošetřovatel Joe už věděl že má prohráno a že ho čeká nemilý trest ale Walentovi Joeho neudají.A tak si Amiku dceru zázračné klisny vzali domů na statek Finkenstein. A Frída měla konečně svého koně zase doma.





Hodnocení: (hodnotilo 56 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info