Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Zemřít mladý

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Zemřít mladý
 
Autor: Marti Leimbachová
Název díla: Zemřít mladý
Datum vložení: 18.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Hlavní hrdinkou románu je sedmadvacetiletá Hilary,která žije v Bostonu v malém bytě se svou matkou.Matka je ke své dceři velmi kritická,a neustále jí předkládá novinové výstřižkys úspěšnými ženami,vytýká Hilary její nedostatky,kvůli kterým z ní nikdy nebude úspěšná mamažerka nebo majitelka firmy.Hilary v bostonském Glóbu narazí na viktorův inzerát,ve kterém hledá někoho,kdo by s ním za menší finanční obnos pobýval.Usoudí,že bude stokrát lepší bydlet s někým jiným,ať už bude nemocný nebo zdravý,než s matkou.Když se Hilary poprvé setkala s Viktorem,byl právě týden doma po dlouhém a traumatizujícím pobytu na onkologii.Vymýšlel si nový způsob života,aby už nikdy nepotřeboval další pozornost lékařů.odcizil se přátelům,kteří chtěli,aby v léčení pokračoval a neztrácel naději na uzdravení.Odcizil se i svémuotci,a aby s ním nemusel vídat a poslouchat jeho argumenty,proč v léčbě pokračovat,odstěhoval se z Bostonu.hilary s Viktorem se do sebe zamilují a žijí v malém městečku Hull ve starém domě,v jedné místnosti.Hilary se seznámí s Gordonem a začne se s ním scházet.Gordon ji přitahuje svou vitalitou,je to úspěšný mladý muž plný síly a zdraví,pravý opak Viktora.mladí muži se stávají přáteli i soky v lásce. Gordon na Hilary naléhá,aby opustila Viktora a přiznala se mu,že se s Gordonem milují,ale nechce Viktorovi ublížit.Také si není jistá,že chce s Gordonem zůstat. Viktorův zdravotní stav se neustále zhoršuje,proto Hilary napíše Viktorovu otci.Ten opravdu přijede a přemlouvá svého syna,aby se vrátil zpět do nemocnice.viktor svému otci nakonec slíbí,že podstoupí další léčbu,ale chce se ještě zúčastnit večírku u svých známých.brzy se ale vytratí,Hilary ho najde v jejich bytě,kde si pustil plyn.
když větrají byt a sedí spolu na schodech,přizná Viktor Hilary,že měl strach,aby mu neodešla s Gordonem.Další den odjíždí Hilary do Pensylvánie na veterinární fakultu udělat přijímací pohovor a Viktor ji povzbuzuje.
Tato kniha byla brzy po svém vydání sfilmována s Julií Roberts v hlavní roli.





Hodnocení: (hodnotilo 15 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info