Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Profesionální válečník 4 - Modré komando

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Profesionální válečník 4 - Modré komando
 
Autor: Richard Marcinko
Název díla: Profesionální válečník 4 - Modré komando
Datum vložení: 19.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Skupina teroristů, kteří si říkají ADAM (oddíl Alfa americké milice), unesli americké letadlo letící ze San Juanu do L.A.. V letadle mimo jiné byla i ministryně námořnictva USA se svojí ochrankou. Když přistáli na letišti v Key Westu, policie prostřílela letadlu pneumatiky, aby nemohli odletět. A protože teroristé vzali ministryni jako hlavní rukojmí, byl Marcinko a jeho skupina nazvaná „Modré komando“ pověřen osvobození rukojmích. Akce proběhla znamenitě. Modré komando zlikvidovalo teroristy a osvobodilo rukojmí i ministryni. Jenže byly tu dva problémy.Za prvé měli teroristé špičkové vybavení, které má jen NAVY, za druhé Marcinko zastřelil jednoho bodyguarda paní ministryně, protože tam pobíhal s pistolí v ruce a Marcinko si ho spletl s teroristou.

Týden po akci byl Marcinkovi a jeho týmu znemožněn přístup do jejich kanceláří v Pentagonu a ministryně námořnictva požadovala okamžité vyřazení Marcinka s armády. Mezitím Marcinka kontaktoval jistý generál Stonwell Jackson Harrington a žádal ho schůzku. Když dorazil do jeho vily, ukázal mu generál pár tajných dokumentů o krádežích zbrní ze skladů NAVY po celých státech. Další složka obsahovala seznam zbraní, které měli členové ADAMu při přepadení letadla. Všechny byly ukradeny NAVY. Nakonec pozval Hartington Modré komando na příští den do kanceláře.

Druhý den se Modré komando dostavilo do generálovy kanceláře. Ten ji nejdříve nabídl kávu a pak jim dal podepsat papíry, podle kterých přecházejí dočasně do služeb DIA. (Harington chtěl, aby Modré komando vypátralo zloděje zbraní, a zlikvidovalo ho. Jenže vše musí být důkladně utajené.)

Další den se na Divokém panství ( Marcinkův ranč) Stewie Wonder pomocí Internetu naboural do sítě FBI začal hledat. Našel spoustu dokumentů o ADAMu a jiných teroristických skupinách a spoustu věcí o Los Angelském multimiliardáři. Pak pomocí databáze zjistil, že zbraně se ztratily ve chvíli a v místě, kde měl LC kampaň (kandidoval na prezidenta). A protože byl právě v Deitrotu, odjelo Modré komando za ním.

Po příjezdu se Marcinko vydal na návštěvu k LC (ostatní jeli hlídat zdejší muniční sklad), který se ho snažil získat na svoji stranu, ale když se mu to nepodařilo, zpanikařil a vyklopil Marcinkovy všechny své úmysly. Ten na nic nečekal, dal Strawhousovy pěstí a odešel. Pak se spojil se svým starým přítelem Kastrólem, vylíčil mu situaci a požádal ho o pomoc. Potom se spolu vydali za ostatními a vyčkávali.

V noci zastavily u skladu dodávky a začali nakládat zbraně. Potom se vydali na cestu sledováni Modrým komandem. Po chvilce se skupina rozdělila. Jedna dodávka jela na sever města, druhá pokračovala na Tampu. Marcinko sledoval dodávku jedoucí na sever města, která po chvíli zastavila v opuštěné čtvrti. Marcinko ji podminoval a odjel. Výbuch. Marcinko ser připojil k ostatním a sledovali druhou dodávku. Ta se v Tampě nalodila na jednu loď zásobující ropné plošiny a odplula někam do Mexického zálivu. Jenže na Marcinka tam čekal Kastrólův přítel Gros se svou lodí.Modré komando se nalodilo a vydali se sledovat loď se zbraněmi. Ta zastavila a posádka přeložila náklad na plošinu. Loď pak odplula. Marcinkovy nezbývalo nic jiného než zaútočit. Zaútočil, obsadil ji a všechny pozabíjel. Ale při akci zahynul Půl pinta Harris. Pak se vydal do L.A. kde bydlel LC. (Ta plošina totiž patřila Strawhousovy. Marcinko zjistil že za krádežma stojí LC. Prodával zbraně teroristům, kteří měli začít revoluci. LC by pak zakročil a stal by se prezidentem)

Když dorazili do L.A., vloupali se ke Strawhousovi, který je už očekával. Spolu s ním tam byl i generál Harrington a tvářil se jako Strawhousův spojenec. Taky byl. Marcinko Srawhouse zabil a generálovi dal podepsat papír, že odchází se svojí funkce. Dal mu na to 14 dnů, jinak dopadne jako LC.

Hlavní postavy: Richard Marcinko – profesionální, nekonvenční a zkušený válečník a zabiják

Vedlejší postavy: Modré komando, Stonewall Jackson Harrington, Kastról, Gros, LC Strawhouse
Hlavní myšlenka knihy: Marcinko se snaží čtenáři ukázat, že bohatí lidé často zasahují do politiky a snaží se ovládnout celý systém.

Můj názor na knihu: Tato kniha je také velmi dobrá, protože spisovatel líčí příběhy, které opravdu prožil a mohu se z nich mnohému přiučit.





Hodnocení: (hodnotilo 2 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info