Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Kameny osudu

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Kameny osudu
 
Autor: Flavia Bujorová
Název díla: Kameny osudu
Datum vložení: 2.5.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
KAMENY OSUDU

Tento příběh se prolína s životem těžce nemocné dívky. Té se zdá o tajemné Říši pohádek a třech dívkách s kouzelnými kameny.

Sen začíná v panství vévody z Divulonu. Vévoda oznámí své dceři Nefritě, že není její otec a že dnes v den svých čtrnáctých narozenin musí dívka odejít. Na cestu dostane černý sametový míšek s kamenem. Stejný osud potká i Safíru a Jantaru, které taky do této chvíle vlastní své kameny.

Dívky se společně vydávají na dobrodružnou pouť do Říše pohádek, která je oddělena od světa lidí magickouhranicí. Jakmile tam vstoupí dozví se, že musí jít k Oonágú. Kouzelnou bytostí, pověstnou svou moudrostí. Oonágú dívkám řeklačást Proroctví, které vypráví o Vyvoleném. jehož úkolem je dovést lid k vítězství nad zlým Třináctým čelenem rady dvanácti a celou Temnotou. Když nadešel správný čas,lidé si Vyvoleného zvolili jako vůdce,aby je dovedl k výtězství.

Dívky pak dorazily do města počátků, aby svůj dar - kameny nabídly všem lidem, aby zvítězili nad Temnotou. Protože kameny byly součástí života dívek, rozhodli se skočit z vysoké věže. Před dopadem na zem je zachránili pohádkoví ptáci. Jejich kameny se pak proměnily v zlatý déšť, který dal lidem sílu aby porazili zlo.





Hodnocení: (hodnotilo 139 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Kameny osudu Bujorová, Flavia 139 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info