Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Moje krásná sestra

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Moje krásná sestra
 
Autor: Brigite Bobel
Název díla: Moje krásná sestra
Datum vložení: 9.5.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Dana je tlustá, ošklivá a nespolečenská dívka – alespoň si to o sobě myslí. Je pravým opakem své starší sestry Beáty, která je naopak naprosto dokonalá – krásná, štíhlá, chytrá a vtipná. Dana je díky své sestře zbytečně zakomplexovaná a všechny své nevyřčené problémy řeší jídlem. Nejednou se setkala s opravdu skoro dokonalým klukem, ale většinou se s ní bavil jen kvůli její sestře, ke které se chtěl vetřít přes Danu. V tomto ale kluci většinou dost podstatně chybovali, protože obě sestry spolu moc dobře nevycházely a panovalo mezi nimi velké napětí. Propast mezi nimi ještě prohlubovali jejich rodiče, kteří Beátku ve všem upředňostňovali a byla pro ně téměř modlou, zatímco Dana byla přítěží. I jejich vinou se Dana cítila bezcenná a zbytečná. Jednoho dne se ale zčistajasna rozhodla, že změní svůj život a začne hubnout. Pečlivě prostuduje kalorické tabulky a všelijaké příručky na hubnutí a pustí se do toho. Všechny metody jí ale připadají příliš zdlouhavé, nedbá svého zdraví a téměř přestane jíst. Její jedinou stravou zůstanou suchary. Každý den si v zrcadle prohlíží své tělo a s překvapením sleduje rychlý úbytek kilogramů. Za několik týdnů je sice štíhlá a může si dovolit nosit úplé oblečení, ale její zdravotní stav je velmi vážný.Většinou se cítí hodně slabá, má bílou až průsvitnou kůži a často omdlévá. Jednou omdlí ve škole a učitel k ní zavolá lékaře. Ten je šokován jejím rychlým úbytkem kilogramů a stanoví jí diagnózu – chorobné nechutenství. Ještě více je šokován přístupem rodičů, kteří si nepříznivých změn na své dceři ani nevšimli. Dana je umístěna do nemocnice na léčení. Tam pozná spoustu případů opravdu nemocných lidí a je jí trapné, že ona, která byla vždy fyzicky zdravá, se sama o své pevné zdraví tak drasticky připravila. Utrpení z léčebné kůry jí zpříjemňuje její nový přítel Tomáš, který kdysi chodil s Beátou a Danu si zamiloval ještě když byla tlustá a ošklivá, ale ona byla tehdy tak zabrána do svých komplexů, že neměla náladu si ho všímat.





Hodnocení: (hodnotilo 30 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info