Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Obsluhoval jsem prezidentova poradce

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Obsluhoval jsem prezidentova poradce
 
Autor: Martin Nezval
Název díla: Obsluhoval jsem prezidentova poradce
Datum vložení: 31.5.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Tato kniha groteskně zachycuje osudy třicátníků v letech 1982-1992. Jejich problémy i milostné pletky, nespokojenost s okolním světem a zároveň neschopnost cokoli změnit. Hlavní postavou je Marek Kunst, který je zpočátku jen bezvýznamným učitelem. Ten se ožení s Ivanou, která má velmi vlivného otce, díky němu sežene Marek místo na ŠDU, jímž tolik opovrhuje. S Ivanou má syna Honzu. I přesto ji však I stále podvádí. Nenáviděl jí a ona jeho také, nedokázali se ale jeden od druhého odstěhovat. Jednou z jeho milenek byla Zuzana (tu později Marek zabil), manželka uklízeče Pavla, který je neuznávaným umělcem. V závěru knihy se Marek stává (opět diky Ivaninému otci ) milionářem. Nenávidí se za to, jakým způsobem získal své peníze. Všichni jím opovrhují, dokonce i jeho syn. Stal se tím, čím nikdy nechtěl být, ale je boháč a vychutnává si převahu nad ostatními.





Hodnocení: (hodnotilo 5 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info