Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Mýty a legendy-rytíři

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Mýty a legendy-rytíři
 
Autor: Claude-Caterine Rachega
Název díla: Mýty a legendy-rytíři
Datum vložení: 20.6.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Napsal: Claude-Caterine Rachega

Ilustroval: Francis Phillipps

Vydavatelství: Gamini

V edici Mýty a legendy vyšlo spoustu jiných knih. Například Mýty a legendy Vikingové, Mýty a legendy Nebe a hvězdy, Mýty a legendy Indiáni a jiné. V knize Mýty a legendy rytíři se nachází spoustu zajímavých příběhů, které jsou rozdělené do dvou skupin,Karolinské legendy a Artušovské legendy. Tato kniha je plná dobrodružství a napětí. Též se člověk v této knize poučí, na konci se nachází přibližně deseti stránková kapitola se jménem „Od historie k legendám“zde se píše o místech v knize uvedených. Tato kniha je velmi pěkně ale hlavně bohatě ilustrovaná, plná dobrodružství.
Mě nejvíce se líbí příběh Kouzelník Merlin. Merlin byl dítětem nebohé naivní dívky a ďábla, ten v lidské podobě sešel na zem kde pod příslibem lásky svedl krásnou, ale naivní mladou dívku, poté zmizel beze stopy. Pár dní na to dívka zjistila že je těhotná. Nemohla však říct jméno otce protože ho nevěděla. Podle zákonů své doby byla odsouzena k smrti. Soudci však rozhodli dítě zachránit, protože je koneckonců bez viny. Zavřeli proto dívku do věže kde čekala na svou hodinku. Konečně se dítě narodilo. Silný chlapec dostal jméno Merlin. Byl avšak tak chlupatý, že z něj šel strach a žádná kojná ho nechtěla kojit. Dovolili dívce tedy aby s chlapcem nějaký čas zůstala. Poté kati měli vykonat svou práci ale stal se zázrak malý Merlin který uměl zatím jen hlasitě křičet pronesl výmluvnou obhajobu své matky. Brzy nato oba živí a zdraví opustili vězení.
Dále se mi velmi líbí příběh Okouzlený kouzelník tento příběh vypráví o kouzelníkovy Merlinovy, který uměl jako jediný široko daleko kouzlit. Jednou se do něj zamilovala velmi krásná dívka. Ta chtěla, aby jí Merlin naučil kouzlit a tak prosila že nakonec Merlin svolil a začal jí dávat hodiny kouzel. A protože byla velmi mazaná a velmi se bála že jí kouzelník dříve či později opustí, přichystala velmi silné kouzlo, kterým okolo svého milého udělala čarovný kruh, a on se tak stal jejím zajatcem.
Kniha se mi líbila, protože byla opravdu krásně ilustrovaná ocenil to také můj bratr kterému jsem tuto knihu předčítala.





Hodnocení: (hodnotilo 278 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info