Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Harry Potter a Tajemná komnata

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Harry Potter a Tajemná komnata
 
Název díla: Harry Potter a Tajemná komnata
Datum vložení: 1.7.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
HERRY POTTER A TAJEMNÁ KOMNATA
Harry se po prázdninách vrací znovu do školy. Po pár měsících se tam
dějí zvláštní věci. Nejdřív napadení paní Norrisové, kočky školníka a jednoho studentaa k tomu nápis na stěně: "TAJEMNÁ KOMNATA JE ZNOVU OTEVŘENA, NEPŘÁTELÉ DĚDICE POZOR". Harry, Hermiona a Ron zjíšťují, kdo je zmijozelův dědic a jaká nestvůra je v komnatě ukryta.

Pak se stalo něco hrozného. Byla napadena jejich nejlepší kamarádka Hermiona. Velmi jim pomohla tím, že měla v ruce písemný vzkaz o tom, jaká je to nestvůra, a jak se pohybuje po hradě. Harry a Ron se šli zeptat ducha (Ufňukané Uršuly) na to, jak zemřela. Dověděli se, že viděla žluté oči v koupelně. Harry si všiml hadí hlavy na kohoutku a hned mu došlo, že to může být vstup do TAJEMNÉ KOMNATY. Harry promluvil hadím jazykem a komnata se otevřela. Skočili dolů, ale kamenný strop se zhroutil a kameny je rozdělily. Harry se otočil a uviděl železné kolo, kterým se asi vstupuje do TAJEMNÉ KOMNATY! Proto zakřičel na Rona, ať odstraní všechny kameny. A že on se vydá vpřed. V dáli uviděl Ginny Weaslyovou a běžel k ní, ale byla v bezvědomí. V tom se za ním objevil Tom Raddle a poslal na Harryho baziliška. Harry ho však přemohl, ale bez Brumbála a ptáka Fénixe by se mu to nepovedlo. Největším překvapením bylo, že Tom Raddle není jen tak obyčejný kouzelník, ale Lord Voldemort. A tak skončilo Harrymu dobrodružství v dhuhém školním roce.

Doporučení: Tuto knihu doporučuji lidem, kteří mají rádi napínavé knihy a dobrodružství.





Životopis spisovatele: Joanne Kathleen Rowlingová
Hodnocení: (hodnotilo 278 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Harry Potter a tajemná komnata Rowlingová, Joanne Kathleen 526 slov
Harry Potter a tajemná komnata Rowlingová, Joanne Kathleen 279 slov
Harry Potter a Tajemná komnata Rowlingová, Joanne Kathleen 398 slov
Harry Potter a TAJEMNÁ KOMNATA Rowlingová, Joanne Kathleen 525 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info