Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Smrtící verše

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Smrtící verše
 
Autor: Andrew Hall
Název díla: Smrtící verše
Datum vložení: 22.11.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kniha vypráví o dívce, která se jmenuje Jackie. Navštěvuje střední školu. Je šéfredaktorkou kultury ve školním časopise. Ve školním časopise tráví čas společně s Katie, Sue a Domem, který je do ní tajně zamilovaný. Jackie už ale má dlouho přítele. Jmenuje se Ricky a hraje v rockové kapele. Kapela se jmenuje Pojídači duší a Jackie jim pomáhá skládat texty. Má totiž strašně ráda poezii a básně.
Příběh začíná tím, že Rickyho vyhodí ze školy kvůli zameškaným hodinám. Jackie o tom napíše článek do školních novin a většina učitelů si na ni kvůli tomu zasedne. Jackie začnou chodit do redakce časopisu básně. A jejich obsah vždy pojednává o smrti. Jednou básní se Jackie inspiruje a napíše podle ní píseň pro Rickyho kapelu. Stane se hitem.
Po nějakém čase ale někdo přesně tak, jak se zpívá v písničce zavraždí nějakou dívku. Policisté začnou okamžitě podezřívat Rickyho a další členy kapely. Jackie ale Rickymu věří a s vyšetřovatelem začnou probírat básně, které Jackie nadále chodí. Po delší době Jackie přijde výjimečná báseň, opět se v ní totiž pojednává o smrti.
Příští týden se koná velký koncert Rickyho kapely. Vše jde skvěle, ale při přestávce se Ricky pohádá s jedním ze členů kapely. Přesto ale hrají dál. Během poslední písně ale právě ten člen kapely zničehonic zemře. Podezření je samozřejmě na Rickym. Ale Jackie je přesvědčená o někom jiném. Její kamarád z redakce – Dom totiž Rickyho nemá rád a je do Jackie zamilovaný. Takže si s ním promluví a pak ho odveze na policii. Tam se ale ukáže, že Dom to nebyl. Se vším souhlasil jen, aby si ho Jackie všimla, ale ničeho takového by nebyl schopný.
Pak Jackie přijde další básnička. I tentokrát předvídá smrt. Jackie ale rozluští její hádanku a zavolá na policii. Tato báseň předpovídá smrt učitelce zeměpisu, která si na Jackie zasedla nejvíce a všichni to věděli. Jede tedy k paní učitelce domů, ale ta je už mrtvá. V tom do domu přijede policie. Jackie si ale uvědomí, že všechny důkazy ukazují na ni. Uteče tedy zadním vchodem. Tam ji ale čeká vrah. Omráčí ji a odveze na nějaký kopec. Jackie už dávno ví, že je to Sue. Nikdy předtím by to ale do ní neřekla. Sue ji chce zabít, ale Jackie se podaří utéct. Moc jí to ale nepomůže. Sue ji hned lehce dohoní. Ale v té chvíli tam dorazí Ricky, který Sueinu hádanku také rozluštil. Tím kniha končí. Vrah byl dopaden, vše se vyjasnilo a Ricky byl zbaven všeho podezřívání.





Hodnocení: (hodnotilo 5 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info