Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Nebe nezná vyvolených

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Nebe nezná vyvolených
 
Název díla: Nebe nezná vyvolených
Datum vložení: 1.12.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Tento román se odehrává v poválečné době. Clerfayt, automobilový závodník jede navštívit svého týmového kolegu do Švýcarského sanatoria. Zde poznává mladou belgičanku Lillian, která je odsouzena na smrt, protože má tuberkulózu. Ta už nechce jen nečinně čekat až přijde smrt, ale chce si posledních pár měsíců života pořádně užít. Utíká proto s Clerfaytem do všedního života, jeho krás a nástrah. Společně projíždějí města a Clerfayt se snaží ukázat Lillian vše, co v jejím dosavadním životě nepoznala. Z divokého závodníka se pomalu stává klidný člověk, který se chce s Lillian dokonce usadit na rivieře. Lillian ale takový způsob života odmítá. Clerfayt jezdí dál automobilové závody a při jednom jednoduchém závodě se smrtelně zraní. Umírá v nemocnici ještě před operací. Lillian se potkává se svým starým přítelem ze sanatoria a společně se tam vrací. Cestou zpět potkávají Clerfaytova přítele Hollmana, který odjíždí ze sanatoria, aby nahradil v závodním týmu svého kolegu. Lillian umírá o šest týdnů později na chrlení krve.






Životopis spisovatele: Erich Maria Remarque
Hodnocení: (hodnotilo 102 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Nebe nezná vyvolených Remarque, Erich Maria 385 slov
Nebe nezná vyvolených Remarque, Erich Maria 372 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info