Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Místo nahoře

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Místo nahoře
 
Autor: John Brain
Název díla: Místo nahoře
Datum vložení: 10.12.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Joe si jako účetní po skončení války hledá místo. Díky inzerátu si najde podnájem u starších manželů Thomphonsových ve Warley a práci na radnici. Hned po příjezdu srovnává své rodné město Dufton ( spíše průmyslové, špinavé, dělnické, nudné…) s Warley ( město bohatších, rozdělení tříd – bohatší, chudší… ). Dává si slib, že i přes své menší finanční obnosy a výdělky dosáhne toho, čeho mohou užívat jen boháči, tzn. Drahá auta, přepych a hlavně krásné ženy.

Na jednom divadelním představení ho noví přátelé Bob a Eva seznámí s mladou ( 19 let ) herečkou Zuzanou Brownovou. Joe se do ní na první pohled zamiluje a dá si předsevzetí, že ji také dostane. V cestě mu stojí letitý rodinný přítel Brownových – Jack Wales.

Ve svém volném čase začne hrát divadlo, kde se seznámí s o pět let starší a vdanou ženou Alicí. Hned od první chvíle si rozumí a postupem času se z nich stávají milenci. Nechtějí mít mezi sebou žádné city, ale po několika měsících se jim jejich vztah vymkne kontrole a stávají se na sobě závislí.

Joe mezitím navazuje milostný vztah se Zuzanou. Není jisté, zda ji opravdu tolik miluje, či se snaží její lásku získat jen díky budoucí zajištěnosti po finanční stránce.

Jednoho dne se Zuzana přes místní drby dovídá o milenecké nevěře Joea a Alice a napíše mu dopis, kde se s ním loučí. Joe si tedy užívá s Alicí, kterou začíná milovat víc a víc a zapomíná na své plány. Až na dovolené s letitým přítelem Charlesem mu vše dochází. Charles mu promluví do duše a donutí ho napsat dopis Zuzaně. Ta se k němu vrací a dává mu jeho potřeby, kterou dostával jen díky Alici. Alice je mezitím odvezena do nemocnice s nádorem.

Zuzana se dostává do jiného stavu a pan Brown si vážně jednoho dne promlouvá s Joem. Podrobí ho zkoušce, zda jde Joeovi jen o peníze či o lásku jeho dcery. Joe, aniž by něco tušil, prokáže, že Zuzku miluje a je šťastný z toho, že s ním čeká dítě. Chce si jí hned vzít. Pan Brown mu slíbí místo u něj ve formě s platem, o kterém Joe vždy jen snil. Tak se Joeovi konečně vyplnil jeho sen.

Vidina jeho nového života v bohatství se začíná realizovat, když v tom ho překazí nečekaná zpráva a Alicině smrti. Joe se viní z toho, že je to kvůli němu, protože toho večera jí řekl, že se s ní už nechce nadále scházet a prozradil jí jeho zásnuby. Z její smrti je zmaten, bloudí ulicemi, pije nad své meze, pere se…..zachrání ho až Bob s Evou, kteří ho hledají. Utěšují ho, že za nic nemůže a odváží ho domů, k Zuzaně, která si toho dne byla v Londýně koupit svatební šaty.





Hodnocení: (hodnotilo 11 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info