Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Světla Severu

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Světla Severu
 
Autor: Philip Pullman
Název díla: Světla Severu
Datum vložení: 9.3.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Hlavní hrdinka Lyra prožívá v tomto příběhu velké dobrodružství. Ve světě, z kterého pochází, má každý člověk svého deamona. Deamon je polovinou osobnosti každého člověka. Když zemře deamon, zemře i člověk a naopak. Příběh začíná tím, že se Lyra schová v pánském salonku. Je zvědavá, co se tam děje. Je svědkem toho, že sluha dá jed do sklenice lorda Asriela, jejího strýce. Když se chce strýček napít, zabrání mu v tom. Strýček ji vezme na večírek, kde pozná paní Coulterovou. Protože v Oxfordu, kde Lyra bydlí a chodí do školy, řádí unašeči dětí, vezme si paní Coulterová Lyru k sobě do Londýna. Před odjezdem dostane Lyra od svého profesora altiometr, přístroj, který říká pravdu.P aní Coulterová by chtěla přístroj získat, Lyra se s ní nepohodne a uteče. Mezi tím unesou unašeči jejího kamaráda Rogera. Lyra se od plavců dozví, že paní Coulterová je její matka a lord Asriel otec. Také zjistí,že její matka vede unašeče dětí. Lyře se povede děti vysvobodit,včetně Rogera.Aby se lord Asriel dostal do jiného světa,zabije Rogera a otevře si tak cestu. Lyra jde potají za ním.





Hodnocení: (hodnotilo 28 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info