Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Haló, Jácíčku

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Haló, Jácíčku
 
Název díla: Haló, Jácíčku
Datum vložení: 15.5.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Malířka a spisovatelka Daisy Mrázková se narodila 5.5.1923 v Praze. Jako výtvarnice se účastnila řady výstav - i spolu s manželem, malířem Jiřím Mrázkem. Daisy Mrázková je známá autorka knih pro děti, které sama ilustruje. Její knihy se svou fantazií, nadčasovostí a poetičností přirovnávají k Exupérymu Malému princi. Jsou určeny dětem, ale i dospělí v nich mohou nalézt velká moudra, a především jiný – laskavější pohled na svět.

Pro děti napsala:
Neplač, muchomůrko, Chlapeček a dálka, Byla jedna moucha, Haló, Jácíčku, Neposlušná Barborka, Můj medvěd Flóra, Auto z pralesa, Nádherné úterý, Kluk s míčem, Co by se stalo, kdyby…, Slon a mravenec.


Haló, Jácíčku
Kniha byla vydána v Praze roku 1984 nakladatelstvím Albatros, ilustrovala ji sama autorka. Má 79 stran a je rozdělená na jednotlivé kapitoly, jako např.: Tajemství, Zlatá tráva, Pufodédr atd.

Okouzlující kniha Haló, Jácíčku pojednává o malém zajíčkovi, který nese stejné jméno, jako název knihy. Už jako malý se seznamuje s kamarádkou veverkou, se kterou prožívá různá dobrodružství. Jácíček a veverka vesele skáčou po lese, louce, mechu a objevují tajemství, které skrývá svět. Jednoho dne objeví v zapadlém koutku lesa starý dub, který vypadá z jednoho úhlu jako slon. Všímaví lumpi se se slonem dubem skamarádí a chodí za ním na návštěvy. Slon jim za to na oplátku vypráví pohádky, které si za ty léta samoty navymýšlel. Jak už to tak v knihách bývá, i zde se našel nepřítel. Byl to starý krtonožka, který Jácíčka a veverku jen obtěžoval a dělal jim samé nepříjemnosti. Malí hrdinové ale brali vše s úsměvem a nedělali si z ničeho těžkou hlavu. Jácíček a veverka se stále doplňovali ve svých vysvětleních, proč tak něco je a proč tak něco funguje, že se stali nerozlučnými kamarády.

Kniha se mi moc líbila, protože se dobře četla, byla uklidňující a příběhy byly poutavé. Knihu od Daisy Mrázkové jsem četla poprvé a určitě ji někdy doporučím jak dětem v mateřské škole, tak i těm mým.





Životopis spisovatele: Daisy Mrázková
Hodnocení: (hodnotilo 19 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info