Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Dobrodružství Sherlocka Holmese

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Dobrodružství Sherlocka Holmese
 
Autor: Arthur Conan Doyle
Název díla: Dobrodružství Sherlocka Holmese
Datum vložení: 21.8.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Doktor Watson popisuje případy svého přítele. Soukromého detektiva Sherlocka Holmese. Ten je řeší na základě deduktivní metody, pozorováním nejmenších detailů, vylučováním nepravděpodobných teorií a pomocí rozsáhlých znalostí téměř všeho.

Například povídka Spolek ryšavců, která už na začátku představuje dokonalé pozorovací schopnosti Holmese, když z letmého pohledu řekne obchodníkovi, že byl v Číně, píše mnoho na stroji a téměř neopouští dům. Šokovaný klient nechápe, jak to mohl H. poznat. Snadno. Tetování na jeho ruce má velmi pestré barvy a H. ví, že takové umí pouze v Číně. Navíc má značně ošoupaný pravý rukáv, to proto jak píše na stroji a levou rukou pouze přesouvá válec s papírem. Navíc je značně pobledlý a jelikož se těší dobrému zdraví, nemůže to být nemocí. Přesně tak H. řeší každý svůj případ. Mnohdy s nasazením života. Vyniká ohromnou bystrostí, smyslem pro spravedlnost, ale i fyzickou silou!
Když v povídce Strakatý pás ohýbá zkroucený kovový pohrabáč! Watson je oproti němu jen zvídavý doktor, který chápe poněkud pomaleji než jeho přítel a vystupuje hlavně v roli kronikáře.





Hodnocení: (hodnotilo 20 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info