Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Pohyblivé obrázky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Pohyblivé obrázky
 
Název díla: Pohyblivé obrázky
Datum vložení: 24.8.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
V tajemném lese Holly Woodu, nedaleko města Ankh-Morporku, se objevila tajemná síla. V alchymistické čtvrti města A-M vynalezl jistý alchymista jménem Navážka tzv. pohyblivé obrázky - plátno, na které se super rychle kreslí obrázky, které se od sebe skoro neliší (kreslí je skřítci). Jejich promítáním pak vzniká souvislý obraz (film). Neznámo proč se Navážka i s celým alchymistyckým cechem odstěhují právě do Holly Woodu a začnou točit ve velkém. Neznámá síla a vábení sem dotáhnou i věčného studenta kouzelnické university Viktora. Ten se zde rychle chytne ve filmu s krásnou Ginger. Když se ale pokusí klást odpor nízkým mzdám, manažer Aťsepicnu (který jinak v Ankh-Morporku prodává velmi proslulé párky - nechvalně proslulé) je bez milosti vyhodí. V zápětí si však všimne, že se filmy, v kterých se tito dva objevili, prodávají sami a tak je chce zpět. Vyhoví jejich požadavkům a točí o sto šest. Viktor a Ginger jsou ale tak úspěšní proto, že je při natáčení vede jákási vyšší moc. A tak se za velkých ovací a obrovské reklamy (vynález pana Aťsepicnu) natočí první megafilm. Střed proti Okraji - příběh občanské války. Když se však promítá z plátna, vystoupí jakási ohromná postava. Viktor jí chvíli úspěšně vzdoruje, ale pak musí prchat. Ví však kam. Pahorek, pod kterým leží Holly Wood, má na svém vrcholku jakousi kobku. Když k ní Viktor přijde, je otevřená. Pospíchá dovnitř, kde leží Ginger. Starým zaříkadlem probudí mocného strážce svatyně - ohromného zlatého muže s mečem jménem Oswald. Ten přízrak zabije a kobku zasype! Knížka je vtipnou parodií na mnoho filmů, postav i filmu vůbec - vystupuje zde trol Rambonit, pes Laddie a tisíc slonů!!!





Životopis spisovatele: Terry Pratchett
Hodnocení: (hodnotilo 55 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info