Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Holky na vodítku - Jmenuji se Ester

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Holky na vodítku - Jmenuji se Ester
 
Název díla: Holky na vodítku - Jmenuji se Ester
Datum vložení: 8.10.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Ester je dívka z početné rodiny. Všichni se mají rádi, ale nikdo se o nikoho příliš nestará. V jedenácti letech se poprvé setká s hracími automaty. Začíná využívat kamarádství rodinného přítele Romana, který vlastní kousek od její domu bar. Chodí do baru čím dál víc a hraje na hracích automatech.. Roman v automatu uvolní jistič, takže Ester po každé třetí hře vyhraje a začíná na automaty lákat lidi. Ester si na hrací automaty zvykne a netuší, že se na nich stává závislou. Půjčuje si od Romana čím dál víc peněz, které okamžitě utratí na automatech. Po čase si všimne, že do baru chodí často i jeden mladík, který se Ester zalíbí. Ester na něj promluví a dá se s ním do řeči, Kristián s ní také komunikuje, ale Ester nejde do hlavy, proč se na ní ani jednou nepodíval. A tak si myslí, že ho prostě nezajímá. Nikdy si však nevšimla, kdy odchází a přichází. Jednou, když Ester odchází domů, narazí na Kristiána. Ester se mu podívá do očí, a pak si všimne jeho bílé hole. "On je slepej!" proběhne jí hlavou. Proto se jí nikdy nepodíval do očí, konečně jí vše došlo. Byl to pro ni hrozný šok, ale nebyl to důvod, aby s ním přestala komunikovat. Naopak tráví spolu čím dál více času a Ester se zamiluje, ale závislost na hracích automatech s ní bohužel zůstala. Esteřino gamblerství je čím dál horší a Ester začíná brát rodičům peníze a drahé věci, které prodává do zastaváren a bazaru. Když se rodiče dozví, že věci jim kradla vlastní dcera, vyhodí ji a Ester odchází ke Kristiánovi. Jemu začíná její gamblerství vadit, ale Ester se s ním vždy pohádá a nechápe to, myslí si, že má vše pod kontrolou. Jenže nemá. Postupně začíná Kristiána obírat o vše co má, i když ji to mrzí, touha po penězích je silnější. Kristián pozná, že není vše v pořádku a nakonec i on Ester vyhodí z bytu. Ester skončí na ulici a neví, kde má sehnat další peníze. Nakonec si je půjčí od zlého Larvy. Samozřejmě ten chce po nějaké době peníze nazpátek a Ester žádné nemá. Larva jí nakonec řekne, ať pro něj vykrade auto a nebude mu nic dlužná. Ester zjistí, že vykrádáním aut si vydělá hodně peněz, a tak v tom pokračuje. Vykrade aut cca 15 a při posledním pokusu ji chytne policie. Ester skončí s myšákem Barnabášem v Bezděkovské léčebně pro závislé všeho druhu (kleptomanie, poruchy příjmu potravy, narkomanie, sebepoškozování, nymfomanie..), tady potká Martinu (bulimička) a Alici (feťačka), se kterými si z léčebny nejlépe rozumí. Tady zjistí, že na hracích automatech byla skutečně závislá-gamblerka. Jako každý tu Ester dostane deník, do kterého má psát minulost a přítomnost. Jedno dne jí přijde dopis, ze kterého má velkou radost - od Kristiána, napsal jí, že půjde brzy na operaci s očima, kterou mu zaplatí nadace a šance, že bude vidět, je docela veliká.





Životopis spisovatele: Ivona Březinová
Hodnocení: (hodnotilo 129 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info