Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Historie Svorné sedmy

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Historie Svorné sedmy
 
Název díla: Historie Svorné sedmy
Datum vložení: 8.12.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
V domě u Grošáka cokoliv se stalo, se svedlo na děti. Tak pan Fousek napsal ceduli, na které byly všechny jejich hry zatrhnuty! A to se jim samozřejmě nelíbilo! A tak Pavel, nejstarší z nich, svolal schůzi všech dětí a založil spolek Svorné sedmy! Byli v něm: Jiřka, Lenka, Martina, Cikáda, Jára, Kotě a Pavel. Našli si krásné místo, pojmenovali ho Daleký palouk. Okolo palouku byly opičí stromy – opičí proto, že se po nich dalo dobře šplhat, potok – pojmenovali ho Zlatý potok a pozorovatelna - nádherný výhled na obzor! Postavili si tam stan, v něm si zřídili kamna, sehnali si kuchyňskou výbavu a dívky vařily čaj a polévky. Na opičích stromech hrály všelijaké hry. Palouk si zamilovali a chodili tam, když měli jen trochu času. Zažili tam spoustu dobrodružství, záhad a zábavy. Konec knihy je však trochu smutný. Jejich zamilovaný palouk si někdo koupí a v domě u Grošáka hoří. Svorná sedma neztrácí hlavu a zachrání spoustu životů.





Životopis spisovatele: Jaroslav Foglar
Hodnocení: (hodnotilo 117 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info