Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Elyonova země Temné hory

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Elyonova země Temné hory
 
Autor: Patrick Carman
Název díla: Elyonova země Temné hory
Datum vložení: 13.1.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Tato knížka vypráví o 12-cti leté dívce jménem Alexa.
Otec jí při cestě do Bridwelu vypráví příběh o třech městech: Bridwelu, Lathbury a Turlocku. Příběh je o tom, jak významný člověk jménem Warvold z Bridwelu města, které vzniklo jako první, postavil další dvě města a spojil je velkou asi 10-ti metrovou hradbou, protože se obával nebezpečí, které by mohlo přijít do měst z Temných hor. Alexa slyšela tento příběh snad 100krát, ale stále ho milovala.
Hned jak se ubytovali, zatoužila Alexa zjistit, co se skrývá za hradbami. Warvold, který stále žil, ji vzal na procházku, kde jí dal tajemný klíček a poté jí zemřel v náručí.
Postupem času Alexa zjistí, že klíček slouží k otevření malých dvířek za křeslem v Bridwelské knihovně. Objeví tunel, kterým se dostane za hradby. Tam na ni čeká malý mužík Yipes, který ji zavede za Anderem králem lesa. Pomocí malého zeleného oblázku si rozumí se všemi zvířaty. Ander jí řekne, že v městečku jsou trestanci, kteří stavěli hradby, spolčení pod vedením jednoho vlivného muže, který si říká Sebastian. A chystají se uprchnout za hradby a pak přepadnout město.
Nikdo však neví, kdo ten muž je, může to být kdokoliv, dokonce i Alexiin otec. A právě ona jediná to může zastavit, protože je k tomu vyvolená a je také malá, tudíž se vejde do všech tunelů. Alexa teď nesmí věřit nikomu. Po delší době se vrátí z dovolené její starý nepřítel velitel stráží Pervis Kotcher. Vždy Alexe překazí plány.
Po šachové partii začne Alexa Pervisovi věřit, vše mu řekne.
Jednomu kocouru z knihovny sebere Alexa medailon.
Zjistí, že medailon má souvislost s dalekohledem, který vzala Alexa matce a matka jej dostala od Warvoldovy ženy. Alexa se rozhodne, že všechno řekne otci. Otec svolá poradu nejvlivnějších mužů z města. Pervis, který je již propuštěn, vymyslí plán, jak uzavřít ty trestance do jednoho prostoru.
Když svolají všechno obyvatelstvo Bridwelu, všichni začnou stavět ještě jedny hradby kolem náměstí. A tak budou ochráněni. Alexa se vydá s veverčákem Murphym do podzemních chodeb hledat Sebastiana. Najednou za sebou uslyší kroky a náhle před ní stojí Sebastian. Je to Ganesh otcova pravá ruka. Na hrudi má vytetováno T jako trestanec. Svedou spolu boj, ale od začátku je jasné, že Ganesh je silnější. Nakonec ji zachrání Ander, který se mezi tím prohrabal až k nim.
Nakonec Ander Ganeshe sekne drápy a on zemře. Alexiin otec a Pervis se za nimi mezitím taky dostanou. Když útoky pominou, obyvatelé všech měst zboří hradby a trestance si města mezi sebou rozdělí. A tak, když se Alexa po pár měsících odjíždí za matkou, už je to 13-cti letá dívka. Vidí kolem sebe stromy, květiny, zvířata a ne jenom hradby.





Hodnocení: (hodnotilo 40 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info