Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Farma paní Láry Fáry

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Farma paní Láry Fáry
 
Autor: Betty MacDonaldová
Název díla: Farma paní Láry Fáry
Datum vložení: 28.1.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Farma paní Láry Fáry je příběh o velice hodné a chápavé tetičce z anglického venkova, která si umí poradit se všemi dětskými neduhy a "nemocemi", jako jsou Hádavka, Slabozrakýna nebo Nimravka.
Celkem existují tři díly paní Láry Fáry, a v tomto díle si Láry Fáry pozve "nemocné" dítě na svou farmu. Ví totiž, že při obstrarávání statku se děti vyléčí dvakrát lépe.
Jedna z dětských nemocí je Trapička zvířat. Tou trpí chudák Renata, která má doma spoustu zvířátek, ale zapomíná je krmit. Zvířatům se to samozřejmě ani trochu nelíbí a dávají svůj hlad patřičně hlasitě najevo. Proto je celý den v domě Renatky slyšet štěkání, mňoukání, nadávání papouška či nespokojené řehtání koně. Mamince Renaty už jednou dojde trpělivost a zavolá paní Láry Fáry. Ta jí řekne, ať si nedělá starosti a pošle Renatku na pár dní k ní na Farmu.
Renatce se na Farmě moc líbí, ovšem jednou zase zapomene nakrmit koně, dát prasátkům, podojit krávu, vyměnit seno králíkům a nalét kočce mléko. Zvířata jí za to pěkně vynadají, ovšem ne řehtáním či bučením, ale lidskou řečí. Renatku to tak vyděsí, že si to zapamatuje jednou provždy a o svá vlastní zvířátka se od té doby pečlivě stará.
Je to krásná četba pro děti od 7 do 12 let, u které se zasmějete i poučíte.





Hodnocení: (hodnotilo 85 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info