Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Dívky v sedlech- Kamarádky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Dívky v sedlech- Kamarádky
 
Autor: Bonnie Bryantová
Název díla: Dívky v sedlech- Kamarádky
Datum vložení: 2.2.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kamarádky - Dívky v sedlech
1.datum četby: duben 2007
2.rok vydání
3.Autor: Bonnie Bryantová
- Američanka Bonnie Bryantová je ztělesněním bestsellerové spisovatelky, která se zkušenostmi literární agentky a nakladatelky dokáže skvěle naplnit očekávání čtenářů. Autorka dívčích románů napsala dvě stovky knih. Nejslavnější jsou příběhy z řady Dívky v sedlech, které vyprávějí o přátelství dívek Lisy, Stefi a Carol a o jejich jezdeckém klubu. Bryantová prodala ve světě více než 18 milionů výtisků svých knih. Dívky v sedlech se dočkaly překladů do deseti jazyků a inspirovaly televizní seriál.
4. liter.druh: dívčí román
5. Místo a doba děje: Amerika (Borovicové údolí), současnost
6.struč.charakterist.hl.postav
Carol Šansonová: štíhlá Afroameričanka s výraznýma hnědýma očima, kamarádská, pracovitá, samostatná, zodpovědná, pečlivá
Stefi Leakeovoá: upřímná, paličátá,odvážná, kamarádská, má velký smysl pro humor a nemá ráda školu
Lisa Atwoodová: houževnatá, cílevědomá, kamarádská, výborná studentka

7.Děj:
Tato knížka je o třech dvanáctiletých kamarádkách, které se seznámily v jezdecké škole Borovicové údolí. Carol Hansonová už byla v Borovicovém údolí delší dobu, a proto byla zkušenou jezdkyní. Byla tak zanícená pro koně, že si hodlala pořídit vlastní stáj, až bude dospělá. Kamarádila se Stefi Leakeovou a spolu s Carol trénovala jízdu na koni. Lisu Atwoodovou do klubu přihlásila maminka. Lisa zatím nevěděla, jestli se jí tam bude líbit a jestli si najde nějakou kamarádku. Nejprve si trenér Max ověřil Lisu, jak umí pracovat s koněm. V tom někdo práskl dveřmi a Pepř, na kterém Lisa jela se splašil a zděšeně utíkal okolo jízdárny. Lisa vůbec netušila, kdo a proč práskl dveřmi, když věděl, že se Pepř bojí hlasitých zvuků. Nejdříve podezírala Stefi, protože ji při dalším tréninku před ostatními zesměšnila. Nevěřila jí, a proto se začala kamarádit s Veronikou. Ta jí nejprve připadala skvělá, ale potom Lisa zjistila, že je panovačná a rozmazlená. Stefi není hloupá, jen ji víc zajímá zábava, než učení. Dostala seminární práci a tu musí odevzdat těsně před VVV (Velká Víkendová Výprava), aby si zlepšila známku z matematiky. Pokud si známku nezlepší, rodiče jí nezaplatí víkendový pobyt v horách s jezdeckým oddílem. Stefi si uvědomila, že jí rodiče výlet nezaplatí, ale ne, že na něj nesmí. Chce si na něj vydělat sama, protože si myslí, že písemné cvičení nezvládne. Roznese letáky, zřídí si svou vlastní zaměstnavatelskou agenturu - zajistí někomu práci, vezme si z vydělaných peněz část pro sebe, to je její provize. Lisa náhodou vyslechne rozhovor Carol a Veroniky. Dozví se, že to byla Veronika, kdo jí splašil Pepře. Pak si o tom promluví s Carol, že podezřívala Stefi. Lisa si s Carol povídá o koních i o Stefi. Ta vyhraje v soutěži magnetofon a utratí všechny peníze za kazety do něj. Takže opět nemá na VVV. Carol s Lisou jí pomůžou. Čekala je spousta práce. A jestliže je třeba udělat něco náročného, je lepší, když se to dělá společně s kamarádkami. Když Stefi dostane ze seminární práce jedničku, je jasné, že může na VVV. Společně plánují, co si vezmou s sebou. Všechny tři kamarádky jsou šťastné. Založí svůj klub Dívky v sedlech. Jedinou podmínkou členství je přátelství vůči ostatním členkám klubu a láska ke koním.

8.hodnocení: Knížka se mi velmi líbila, protože je plná dobrodružství.
Šťastná Aneta, 7.A. 2007





Hodnocení: (hodnotilo 68 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info