Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Dnes 13, zítra 30

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Dnes 13, zítra 30
 
Autor: Christy Roberts
Název díla: Dnes 13, zítra 30
Datum vložení: 2.2.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Napsala: Christy Roberts
Nakladatelství Baronet roku 2004
Hl. postavy: Jenna, Matt, Lucy (Tam-tam)
Char. hl. postavy: Jenna: 13-ti letá holka, která touží být 30-ti letá úspěšná žena se skvělou kariérou v časopisu Poise. Ale když se ji to splní, chce být zase 13-ti letá.

Obsah:
Jenna slaví své 13. narozeniny a uspořádá oslavu. Pozvala všechny skvělé holky a kluky ze školy, např. Šesti kočky -nejlepší parta ze školy, Jenna mezi ně chtěla patřit. Matt, její nejlepší kamarád ji daruje na narozeniny Jennin vysněný dům, který sám postavil. Posypal ho Kouzelným práškem, který plní to co si nejvíc přeješ. Nějak se ta oslava nepovedla a Jenna seděla v kumbále. A nějak se ten prášek dostal na Jennu a ta si zrovna nejvíc přála být úspěšnou třicátnicí. A stalo se! Byla z ní třicetiletá Jenna, která bydlela v bytě s přítelem (slavným hokejistou), pracovala v Poise. Lucy byla její nejlepší kamarádka a s Mattem se vůbec neznala. Jednou za ním přišla a on ji musel vysvětlit všechno, že byla úspěšná, jedna ze Šesti koček a s ním se vůbec nebavila. Zjistila, že byla strašný člověk a přála si to vrátit. V Poise dostala za úkol udělat reprezentaci, jak by měl vypadat nový styl Poise. S Mattem, který se živil focením, nafotila nějaké fotky a dala je do jedné reprezentace. Strávila s ním tolki času, že se do něj zamilovala, ale on byl zasnoubený s Wendy. Šéf byl s prezentací velice spokojen a Jenna taky. Chtěla to říct Mattovi, ale ten tam nebyl, byl kupovat smoking. Nazítří ji čekalo v práci překvapení. Lucy skončila v Poise a šla dělat do Sparkle, největším konkurenčním časopisem Poise. Přenesla tam všechny návrhy Jenny. Byla smutná. Matt se zrovna ženil. Jenna pospíchala na jeho svatbu a stihla ho v pokoji. Popovídali si a on ji vrátil její Vysněný dům, který po něm kdysi hodila. Zbylo na něm trochu Kouzelného prášku a když seděla na schodech před domem tak ji ten prášek vletěl do očí. A ona si zrovna přála být zase třináctiletá holka co slaví narozeniny. A splnilo se. Seděla zase s kumbálu a naříkala. V tom přestala a uvědomila si, že je zase doma. Vyběhla s kumbálu a začala žít nový život.

Vlastní zhodnocení knihy: Kniha byla zfilmována. Mě se víc líbila jako film než jako knížka.





Hodnocení: (hodnotilo 77 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info