Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Kopretiny pro zámeckou paní

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Kopretiny pro zámeckou paní
 
Název díla: Kopretiny pro zámeckou paní
Datum vložení: 5.3.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kateřina Krásná byla obyčejná patnáctiletá dívka, která ovšem bydlela na zámku Kraboši. Její rodiče každou sezonu prováděli návštěvníky a ona prodávala vstupenky v pokladně. Jednou přijel na zámek student filozofické fakulty Petr Bárta, který bude tatínkovi pomáhat s výpravami návštěvníků. To se Kateřině vůbec nelíbilo, protože se musela vystěhovat ze svého pokoje do kuchyně. Jenomže co se dalo dělat? Kateřině se Petr líbil a vadilo jí, že si jí nevšímal. Dívky z vesnice se na Petra vyptávaly. Kateřina jim neochotně odpovídala. Když Kateřina nesla Petrovi dopis do pokoje, všimla si dvou korbelíků z 15. a 16. století, Napadlo ji, jak Petrovi znepříjemnit pobyt na zámku. Dva korbele schovala do kuchyně pod gauč. Najednou se na zámku Kraboši strhne velké vyslýchání až se Kateřina ke všemu přizná. Petr pochopil proč to udělala a nechal jí na okně kopretiny.





Životopis spisovatele: Stanislav Rudolf
Hodnocení: (hodnotilo 142 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info