Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Racek

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Racek
 
Název díla: Racek
Datum vložení: 3.4.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Výhled na jezero a čtyři tuny lásky.
Ruské drama z roku 1896.
Představení se odehrává ve čtyřech dějstvích
Začátek činohry nás zavádí k jezeru, kde mladá dívka jménem Nina Zarečná předvádí hru mladého Konstantina Trepleva, který neuznával divadlo jako sál s oponou, v jakém hrála jeho matka Irina Treplevová. Na jeho reformní představení se Treplevová přišla podívat se svým přítelem, slavným spisovatelem, Borisem Trigorinem, ale Kosťovo umění nepochopili a nelíbilo se jim.
Konstantin byl nešťastný nejen pro neúspěch hry, ale i z neopětované lásky Niny Zarečné, která se zamilovala do Trigoriho. Nina společně s Trigorinen odjela do Moskvy k “velkému divadlu“. Po odchodu Niny chtěl Konstantin spáchat sebevraždu, ale nepovedlo se mu to.
Během doby, kdy Nina byla v Moskvě, se Konstantin stal spisovatel, ani tady se neuplatnil, protože bez Niny neměl žádnou inspiraci. Nina mu pouze psala smutné dopisy a podepisovala se jako Racek.
Když se Nina vrátila, Konstantin ji nechtěl vidět. Jakmile Konstantinova matka odešla s ostatními na oběd, Nina přišla za Konstantinem a pověděla mu, že se ji u divadla líbí, že je jako racek a potom odešla. Nato se vrátila matka s doktorem a ostatními a Konstantin odešel pryč. Najednou se ozvala rána, když se Irina zeptala co to bylo, doktor ji řekl že to bouchla jen láhev s etherem a odešel se na to podívat.
Činohra končí tím, že se doktor vrátí a řekne: „Odveďte paní Tremplevovou. Pan Konstantin se zastřelil.“





Životopis spisovatele: Anton Pavlovič Čechov
Hodnocení: (hodnotilo 9 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info