Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Diamantový holky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Diamantový holky
 
Název díla: Diamantový holky
Datum vložení: 3.4.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Sestry Dixie, Rochelle, Jude a nejstarší Marianne Diamantovy mají každá jiného otce a naprosto rozdílné povahy. Poté, se ale jejich matka rozhodneodstěhovat, protože čeká další dítě a do nynějšího už se zkrátka nevejdou. Všichni se s tímto faktem postupně smiřují až na Marianne, která plánuje společnou budouctnost se svým přítelem, se kterým čeká dítě. Nakonec souhlasí s kompromisem, že v novém bydlišti zůstane pouze do té doby, než se tam početná rodina usadí a matka porodí prvního kluka. Celá kniha je převyprávěna v první osobě a to nejmladší Dixie. To ona popisuje všechny problémy, od Rochelliného podezřelého kluka, Judino neustálé praní, matčino podivné chování po návratu z porodnice, kdy Dixie tajně zjistí, že Sundance není kluk jako buk, ale roztomilá holčička, až po Dixiinu novou kamarádku Mary, která nemá zrovna lehký život. Mary žije v jedné luxusní a velmi prestižní čtvrti na opačné straně zašlého sídliště Planety, kde Dixienově žije. Maryina maminka je na pohled milá žena s dokonalou domácností, ale ve skutečnosti Mary bije za každou malou cvhybičku. jednou je to skvrnka na šatech, podruhé za nedojedené kůrky od chleba, špatně ostříhané nehty či málo utažené copánky. Zanedlouho se ale její mamka psychicky zhroutí a celá situace se zklidní, ale ne na pořád, protože se u ní nachvíli staví Dixie, jenže nemůže dovnitř. Proto se Mry po vzoru Dixiina papouška Modráska pokusí vzlétnout z okna. Nic se í nestane, prtože jí Dixie zachití, která se druhý den ráno probudí v nemocnici se zlomenou nohou.
Nakonec se celá rodinas Brucem, který jim pomáhal se stěhováním a odvezl mamku do porodnice, sejde u Dixiiny postele, v které leží, kde si vše vyříkávají. Mamka přizná, že porodila máísto kluka holčičku a omluví se se Brucovi,. jak se k němu chovala a ani nepoděkovala , usmíří se s Marianne, (ale ne smaktou Marianina protějšku). Jude se omluví za své výtržnické chování, všichni si nazájem odpustí a zároveň se poučí se poučí ze svých vlastních chyb.





Životopis spisovatele: Jacqueline Wilsonová
Hodnocení: (hodnotilo 50 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info