Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Tři Mušketýři

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Tři Mušketýři
 
Název díla: Tři Mušketýři
Datum vložení: 9.4.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Autor: Alexander Dumas
Název: Tři Mušketýři

Hlavní myšlenka: Hlavní myšlenkou je příběh o d’Artagnanovi, který je z Gaskoňska a moc rád by se stal také mušketýrem.
Mušketýři byli vlastně jakási osobní stráž francouzského krále Ludvíka XIII. Být mušketýrem byla v té době veliká čest, neboť hájili zájmy krále a královny. Vynikali svojí oddaností králi, statečností s jakou hájili ženy a ostatní bezbranné lidi.
Hned při první návštěvě Paříže d’Artanan způsobí mezi mušketýry veliký rozruch a díky svému neohrabanému chování vyzve všechny své budoucí přátele na souboj a to i přesto, že se mušketýr s mušketýrem v boji utkat nesmí. Při tomto souboji se nakonec spřátelí, neboť je napadne garda kardinála Richelieu….

Hlavní hrdina: Hlavním hrdinou je gaskoňský mladík d’Artagnan, jehož otec se znal s panem de Tréville, velitelem královských mušketýrů. D’Artanan je velmi schopný, odvážný a mladý muž. Je však nesmírně prchlivý, ale to souvisí s jeho mládím. Po svém příchodu do Paříže se chová velmi impulsivně, bez rozmyslu ve hněvu uráží i své přátele. To vše nemyslí zle. Hájí před posměchem i svého starého věrného druha – koně, který působí poněkud omšelým dojmem. Pomsta za posměch se tak stala příčinou prvního souboje s jeho budoucím úhlavním nepřítelem…

Vlastní názor: Kniha poutavým způsobem popisuje období panování krále Ludvíka XIII. a počátek vlády Ludvíka XIV. Odráží se v ní obraz tehdejšího života. Tato knížka, stejně jako mnoho dalších románů, nevypráví skutečný příběh. Autor svou inspiraci čerpal ze svazku „Paměti pana D’Artanana´". Velmi mě zaujala a to i z důvodu mého zájmu o historii. (Přiznám se, že v dějinách naší země obdivuji zejména období vlády Karla IV.). Příběh Tři Mušketýři mi přijde nejen velice zajímavý, ale v určitých pasážích i poučný.





Životopis spisovatele: Alexandre Dumas
Hodnocení: (hodnotilo 149 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Tři mušketýři Dumas, Alexandre 428 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info