Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Školní výlet

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Školní výlet
 
Název díla: Školní výlet
Datum vložení: 11.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
V této knížce mě nejvíce zaujala povídka, podle níž je pojmenována i celá knížka - „Školní výlet“.

Hlavní myšlenka: Hlavní myšlenkou je celodenní výlet Sekundy B do Divoké Šárky. V první části se snaží suplent Hamouz přemluvit pana ředitele, aby se tento výlet nemusel uskutečnit. Ten však, odkazujíc se na nařízení ministerstva vyučování, na výletě trvá. V druhé části se snaží suplent postrašit vyloučením celou svou nezdárnou třídu, která dělala velké problémy už jako Prima B. Suplent jim zde i jmenovitě zakazuje spoustu věcí, například roztrhnout si kalhoty, házet kameny po psech.. Ve třetí části pak následuje velice vtipný dovětek, kdy je zdůrazněno, že ze 45 dětí bylo 40 vyloučeno ze všech středních škol celého Rakouska..

Hlavní hrdina: Hlavním hrdinou je suplující profesor (suplent) Hamoun, jenž má na starost nezdárnou třídu Sekundu B. Z toho, že by s nimi měl jít na celodenní výlet do Divoké Šárky, má velký strach. A není divu, vždyť už minulý rok, když s nimi byl na půldenním výletě, bylo s nimi k nevydržení. A co teprve teď, když už jsou to sekundáni ? Jejich nápady jsou přece mnohem protřelejší
a zlotřilejší. Suplent Hamouz se nemýlil…

Vlastní názor: Tento příběh se mi velice líbil. Přišel mi velmi čtivý, stejně tak i celá knížka. Zdejší sekunda B mi v mnohém připomíná naši třídu. A to v dobrém i v tom horším. Často se stává, že při realizaci původně dobrých úmyslů některých žáků, se nakonec tyto úmysly promění v činy, které se opravdu nedají nazvat pouhým šprýmem. Myslím, že by v této povídce spousta lidí našla svůj věrný obraz.





Životopis spisovatele: Jaroslav Hašek
Hodnocení: (hodnotilo 35 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info