Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Pusinka

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Pusinka
 
Autor: Karel Žilák
Název díla: Pusinka
Datum vložení: 24.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kniha s vtíravým názvem a rádoby dramatickým podtitulem "Strhující drama ženy, která si svou zdánlivě nevinnou, něžnou přezdívku vysloužila za způsob, jakým ukájela drogové dealery, když neměla na zaplacení.", nabízí vše, po čem by průměrný čtenář mohl prahnout.
Jedná se o příběh několika postav, a to především Marcelky, kterou v dětství zneužívá její strýček a ona z beznaděje začne brát drogy a propadne se až na samé dno. Když nemá na zaplacení, provozuje s dealery orální sex, jak už bylo naznačeno, své panenství si však úzkostlivě chrání.
Dalším pilířem a postavou příběhu je úspěšný inženýr Adam, který souhrou mnoha náhod Marcelku - Pusinku dostane až ze dna, žije s ní šťastně až do smrti. Nechybí vražda, znásilnění, krádeže, policie... a nakonec velká láska, která - jak se píše v úvodu knihy - " prorůstá jako svěží tráva tenkými prasklinami v černém asfaltu".
Laciné zápletky, úzkostlivý happy-end a vůbec styl psaní autora knihu řadí k odpadu současné literatury. Marně přemýšlím nad tím, koho tato kniha může obohatit nebo alespoň uspokojit.





Hodnocení: (hodnotilo 5 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info