Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Birlibán

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Birlibán
 
Název díla: Birlibán
Datum vložení: 28.10.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Napsal: Eduard Petiška

Ilustroval: Miloslav Jágr

Vydalo nakladatelství Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, a.s., Praha, 1998
Kniha má 160 stran

Žánr: próza pro děti

Birlibán je podivné jméno, to musí být určitě nějaký podivný kluk. Ale není, je to úplně normální kluk. Občas zlobí, neposlouchá, je nepořádný, líný a někdy i tuze zlý. Ze zlosti urval svému maňáskovi hlavu a kvůli tomu se vydal do světa za svým maňáskem pro jeho ouško. Prošel v městem Neposluchy, kde se nemusí poslouchat a můžete si dělat co chcete, městem Lenošinda, kde se zase lenoší a nemusí se nic dělat a jenom se lenoší, městem Bonbonovice, kde byly samé sladkosti, v Nepořádnické Lhotě se nemusí uklízet a nakonec Maňáskovem, kde byli samé rozbité hračky a všechno, s čím si děti hrály.
Birlibán tu zjistil, že se musí poslouchat, nesmí jíst hodně sladkostí, musí uklízet a nelenošit, jít si zahrát nějakou tu hru s kamarády. V Maňáskově musí najít svého maňáska a jeho ouško, myslíte že se mu to povede? Ale ano povede. Najde svého maňáska i jeho ouško a vrátí se šťastně domů. Doma bude poslouchat a nebude mamince dělat starosti. Takže se to všechno vyplatilo.





Životopis spisovatele: Eduard Petiška
Hodnocení: (hodnotilo 52 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info