Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Jak jsem vyhrál válku

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Jak jsem vyhrál válku
 
Autor: Patrick Ryan
Název díla: Jak jsem vyhrál válku
Datum vložení: 18.3.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Hlavní hrdinové: Hlavním hrdinou je poručík Ernest Goodbody. Tato postava je velice rozporuplná, snad nejlépe by se dala přirovnat k českému vojáku Švejkovi. Ernest Goodbody rozhodně nepředstavuje typického poručíka nebo vojína. Před válkou pracoval v obilném skladu firmy Cawberry & spol. a do vojska se přidal z vlastní vůle. Již toto o něčem svědčí. Goodbody proplouvá válkou bez větších problému a dokonce ani hromadná úmrtí, s válkou spojená, jakoby se ho ani netýkala.
Hlavní myšlenka: Hlavní myšlenkou je rozhodně příběh por. E. Goodbodyho. Dozvídáme se něco málo informací o jeho dětství a o jeho životě před válkou. Děj dále pokračuje v době, kdy se Goodbody přihlásí dobrovolně do armády. Již v kasárnách Burrapore způsobí ohromné pozdvižení a z osobních důvodů ho pak jeho nadřízení pošlou
do důstojnického kursu 212. Svou povahu nezapře ani zde a po jeho absolvování se stává velitelem dvanácté čety Čtvrtého pluku. Zde také prožívá celou válku.
Vlastní názor: Tato knížka se mi zdála velice zábavná a rozhodně mě pobavila. Zároveň bych chtěla podotknout, že i když je děj této knihy zasazen do období 2.světové války, rozhodně to na mě tak nepůsobilo. Nebýt toho, že v určitých částech knihy autor upozorňuje na dějinné události, myslela bych se, že popisuje zcela jiné období. Kniha působí nadčasově. Ač všude zuří boje, nikomu z okolí por. E. Goodbodyho se nic nestane. I proto se mi tato knížka líbila. Špatných věcí je na světě dost. Je pozitivní, že i o tak nepěkných věcech, mezi které patří i válka, se dá napsat vtipná knížka.





Hodnocení: (hodnotilo 35 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Jak jsem vyhrál válku Ryan, Patrick 109 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz