Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Prodaná nevinnost-Burcování obžaloba sexuálního zotročení žen a dětí

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Prodaná nevinnost-Burcování obžaloba sexuálního zotročení žen a dětí
 
Autor: Somaly Mamová
Název díla: Prodaná nevinnost-Burcování obžaloba sexuálního zotročení žen a dětí
Datum vložení: 31.3.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kniha ukazuje útrapy a utrpení v Kambodži. Chudoba, pracovitost a skromnost lidí.
Dívka jménem Somaly pochází z Khmerských kmenů. Tyto kmeny žily v lesích a využívali ho k svojí potřebě. Rodiče ji prodali muži, kterého oslovovaly dědečku. Somaly musela nosit vodu do velkých nádob, pracovat na rýžových polích, vařit a chodit do školy. Peníze, co vydělala prací, dávala dědečkovi. V deseti letech jí dědeček řekl, že půjde za tetou, ale opak byl pravdou, prodal ji do nevěstince. Kde žila tři roky a musela provázet nejstarší řemeslo na světě. Prožila si strašné peklo, byla mlácena, znásilňována, až přišel muž, který jí pomohl. Dochodila školu, naučila se francouzsky, vážila si toho, protože jí nikdo tak nevěnoval pozornost jak on. Osudový muž se jmenoval Pierr, byl to lékař a žil ve Francii. Somaly se provdala za Pierra a odjela s ním do Francie. Somaly se naskytla příležitost založit organizaci proti prostituci dětí a týrání. Ve Francii ji neměla moc v lásce Pierrova matka, chovala se k ní jako k otrokovi. Začala pracovat jako pokojská v hotelu a pak v restauraci. Po půl roce se jí narodila dcera Adana. Pierrova matka se změnila a choval se k ní jako k dceři.
Somaly založila organizaci Afis proti prostituci dětí a týrání v Kambodži. Odváděla dívky z nevěstinců a to se nelíbilo překupníkům a tak byl o ní zájem. Proto odjela zpět do Francie, a když se přestal jevit zájem o ní tak se vrátila. Budoval školy a ubytovny pro dívky. Dívky se tu naučily kadeřnicemi a pedikérkami.
Somaly teď žije ve Francii se svou dcerou a manželem. Dál se věnuje Afisu. V Kambodži se rozrůstají střediska Afisu. Dostala ocenění od Španělského prince za svoji práci v Kambodži. Stále je skromná, laskavá a milá.
Kniha je jedinečná tím, že si člověk uvědomí jak je život cenný a nedá se ničím nahradit.





Hodnocení: (hodnotilo 8 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info