Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Ostrov Zamilovaných

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Ostrov Zamilovaných
 
Autor: Sissy Flegelová
Název díla: Ostrov Zamilovaných
Datum vložení: 28.4.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Moje kniha
,,Ostrov zamilovaných“

Informace o knize
Tuto knihu napsala Sissi Flegelová která vydala i další tři knihy: ,,Láska se zakazuje, Láska a zklamání a Výlet do Maroka.“ Z německého originálu přeložila Ivana Školníková a vydalo ji nakladatelství BB/art ve spolupráci s nakladatelstvím Jiří Buchal v roce 2006. Obálku ilustroval Josef Fraško.

O postavách
Hlavní postavou je devatenáctiletá dívka jménem Mimi, která píše články do novin.Nemá rodiče.Krátce po jejím narození přišli v Turecku při autonehodě o život, ale má sestru a dvě tetičky, které se o ně starají.Další postavou je Miminin přítel Carlos. Carlos studuje geologii a zkoumá posuvy půdy Na své výpravě, o které se dozvíte za chvíli. Poznali mnoho dalších lidí kteří se stali jejich dobrými kamarády. Jako například Holly, Konstantin, Dirk nebo Kai. Samozřejmě poznali i člověka, který se stal jejich nepřítelem. Byla to Johanna. V neposlední řadě vám také musím představit Albrechta jeho psa Noballse a Albrechtovu pomocnici v domácnosti Martu. Redaktor časopisu do kterého Mimi píše se jmenuje Marcus Fiesel.

Stručně o knize
Mimi napsala mnoho článků do novin například o Apeninském pohoří, Hongkongu nebo Číně. Všechny měli velký úspěch a proto chce redaktor místního deníku určený mladým čtenářům,aby napsala další. Představuje si něco jako je napínavý, vtipný a živý příspěvek na téma ,,Co všechno může zažít dívka na ostrově.“Mimi si představovala ostrov jako je Mallorca nebo Madagaskar, ale redaktor měl na mysli krásný,malý a blízký ostrov ,,Sylt“ který je také nazýván právě ,,Ostrov zamilovaných“ Mimi se to moc nelíbilo ale na konec i se svým přítelem Carlosem na Sylt odjela. Bydleli u redaktorova přítele Albrechta. Po celý týden co strávili na ostrově poznala spousty lidí, krásných míst ale hlavně pochopila že ,,Opravdová dobrodružství se odehrávají v hlavě….“





Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info