Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Lassie se vrací

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Lassie se vrací
 
Autor: Eric Knight
Název díla: Lassie se vrací
Datum vložení: 4.4.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Obsah:
Kniha vypráví o kolii Lassie, která vyrůstala v rodině Sama Carraclougha. Každý den čekávala na Samova syna Joa, u školy. Když nastala hospodářská krize a s ní nezaměstnanost, prodal Sam Lassie vévodovi z Rudlingu, aby měla rodina z čeho žít. Tam se o Lassie staral cvičitel Hynes, ale byl na ni velmi zlý a tak se stalo, že jednoho dne Lassie Hynesovi utekla a s pomocí vévodovi vnučky Buscily, se dostala na svobodu. Čekala ji velmi dlouhá cesta. Vydala se až na jih Anglie, za Joem. Cestou ji potkalo mnoho těžkých překážek, kdy ji šlo o život. S pomocí několik hodných lidí, se nemocná a zuboželá, dostala až k Joemu. U Carracloughových se znovu uzdravila, a už u nich zůstala.

Vlastní názor: Tato knížka má docela smutný průběh, ale za to konec má nádherný. Bylo vidět, jak Lassie měla strašně ráda Joeho, a spousta dalšího dobrodružství.





Hodnocení: (hodnotilo 87 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Lassie se vrací Knight, Eric 160 slov
Lassie se vrací Knight, Eric 433 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info